Programma

Tina Turner met 'River Deep, Mountain High' live in Arnhem

  1. Nieuwschevron right
  2. Tina Turner met 'River Deep, Mountain High' live in Arnhem

Op 7 maart 1966 neemt Tina Turner het nummer 'River Deep, Mountain High' op. In 2009 speelt ze tijdens haar tour het nummer live in de GelreDome in Arnhem.

Perfectionisme

'River Deep, Mountain High' neemt Tina Turner op in een studio met muziekproducer Phil Spector in Los Angeles. Door het perfectionisme van Spector moet Turner het nummer voor meerdere uren achter elkaar opnieuw inzingen. "Ik heb het denk ik 500.000 keer gezongen. Ik was helemaal bezweet. Ik heb mijn shirt uitgetrokken en verder gezongen in mijn beha", vertelt Turner in een interview. De single mag het dan misschien niet zo goed doen in Amerika, maar in Europa is het een grote hit.

Laatste keer

Met haar Tina!: 50th Anniversary Tour in 2008 en 2009 viert de Queen of Rock 'n' Roll haar indrukwekkende vijftigjarige carrière. Ze komt daarvoor ook in 2009 langs in de GelreDome in Arnhem. Het nummer 'River Deep, Mountain High' mag tijdens haar concert natuurlijk niet ontbreken. Haar concert wordt met goede camera's gefilmd en deze beelden worden later gebruikt voor haar live-album en dvd Tina Live. Het kan zomaar de laatste keer zijn dat Turner in Nederland op het podium staat en dat laat ze ook weten tijdens het concert. "Ja, het is waar: waarschijnlijk zien we elkaar niet meer onder deze omstandigheden. Maar we blijven elkaar zien, in onze herinneringen", aldus Turner. Het is tot nu toe ook het laatste concert van haar in Nederland geweest.

Bekijk hier het hele optreden van 'River Deep, Mountain High':

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x2ytqgm" allowfullscreen allow="autoplay"></iframe>

Top 2000

In 2018 staat 'River Deep, Mountain High' van Ike & Tina Turner op nummer 595 in de Top 2000.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie