Programma

Jongeren maken kerstpakketten voor minderbedeelde gezinnen

  1. Nieuwschevron right
  2. Jongeren maken kerstpakketten voor minderbedeelde gezinnen

Er zijn elk jaar nog teveel mensen in Nederlands die het moeilijk hebben tijdens de feestdagen. Paul Rabbering belt met een jonge weldoener die dit probleem wil oplossen.

De koude decembermaand gevuld met feestdagen komt weer om de hoek kijken. Een knusse tijd voor de meeste mensen, maar niet elk gezin zit er even warm bij. De 18-jarige Fleur en 21-jarige Juun maken kerstpakketten op maat om deze gezinnen te steunen.

Zelf samenstellen

Met hun initiatief Love in a Box proberen Fleur en Juun zoveel mogelijk gezinnen in Nederland een hart onder de riem te steken. Het bijzondere aan deze kerstpakketten is dat ze naar persoonlijke wensen worden samengesteld. Elk gezin heeft andere behoeftes en daar spelen Fleur en Juun op in. "Als een gezin behoefte heeft aan een dagje weg dan gaan we kijken of we dat voor ze kunnen regelen", vertelt Juun tijdens Rabbering Laat. "Maar hebben ze behoefte aan schoenen voor één van hun kinderen, omdat ze te snel groeien, dan gaan we kijken of we er een paar schoenen bij kunnen doen."

Veel schaamte

Het blijkt wel lastig te zijn om gezinnen te vinden die geholpen willen worden. Schaamtegevoel speelt hierbij een grote rol. "Er komt veel schaamte kijken bij armoede dus het is lastig om in contact te komen. Er zijn gezinnen die zich hebben aangemeld en toevallig zijn we vorige week bij het eerste gezin langsgeweest. Dan hoor je schrijnende verhalen dat je denkt 'is dit mogelijk in Nederland?'".

Wil je horen welke verhalen Fleur en Juun te horen krijgen? Luister dan het hele gesprek:

Jonge weldoeners maken kerstpakketten op maat

Rabbering Laat

Je hoort Rabbering Laat van maandag tot en met donderdag vantjongere 22:00 tot 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie