Programma

Foo Fighters gaan voor disco met Bee Gees-cover

  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters gaan voor disco met Bee Gees-cover

Met een cover van de Bee Gees slaan de Foo Fighters een verrassende nieuwe weg in: disco. Bekijk de clip van de band rond Dave Grohl hier.

De Foo Fighters coveren You Should Be Dancing van de Bee Gees eerder dit jaar al tijdens een optreden op de Engelse radio en bij een concert in Madison Square Garden in New York. Het origineel verschijnt in 1976 op de soundtrack van Saturday Night Fever, waarmee de Britse discogrootheden wereldfaam veroveren.

Dee Gees

De Foo Fighters neemt dit disco-uitstapje serieus genoeg om de cover van You Should Be Dancing daadwerkelijk als single uit te brengen. Aanstaande vrijdag verschijnt het album Hail Satin, dat uitgebracht wordt onder de artiestennaam Dee Gees - een verwijzing naar de Bee Gees én de initialen van Dave Grohl.

Hail Satin bestaat voor de helft uit covers van de Bee Gees, met onder anderen Night Fever en More Than A Woman. Liveversies van het in februari verschenen Foo Fighters-album Medicine At Midnight vormen de andere helft van het album.

Bekijk de clip van You Should Be Dancing hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

De band van Dave Grohl staat in 2020 met acht nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor The Pretender, dat plek 118 bezet.

​Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie