Programma

Cher leent van Cutting Crew voor 'Believe'

  1. Nieuwschevron right
  2. Cher leent van Cutting Crew voor 'Believe'

Wat hebben 'Believe' van Cher, en de Britse band Cutting Crew met elkaar te maken? Bart schuift twee tracks over elkaar heen en dan blijken er, niet geheel toevallig, nogal wat raakvlakken te zijn...

Oudste vrouwelijke artiest met nummer één hit

In 1998 brengt Cher 'Believe' uit als eerste single voor het gelijknamige studioalbum. 'Believe' staat bekend om de aanwezigheid van autotune, een technische studiotool om de melodie van opgenomen zang te wijzigen. Cher is toendertijd één van de eerste commerciële artiesten die autotune gebruikt. Het nummer behaalt de eerste positie in onder meer Nederland en de Verenigde Staten. Cher is op dat moment 52 jaar en is daarmee de oudste vrouwelijke solo-artiest met een nummer één hit in Amerika.

Cutting Crew

De Britse band Cutting Crew staat voornamelijk bekend om hun grote hit '(I Just) Died in Your Arms'. Nick Van Eede, de zanger van Cutting Crew, speelde een grote rol in het produceren van 'Believe'. "Keven MacMichael (gitarist Cutting Crew) en ik produceerden de originele demo met Mark Scott en Brian Higgins in 1992. Dat laat maar eens zien hoe lang dat nummer al rondslingerde", vertelt Van Eede er zelf over.

In de meest recente editie van de Top 2000 staat 'Believe' op plaats 1824.

AAN DE SLAG!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie