Programma

Luuk Ikink: 'Het is een wereld die tjokvol met ego’s zit'

  1. Nieuwschevron right
  2. Luuk Ikink: 'Het is een wereld die tjokvol met ego’s zit'

Ruud vraagt in een nieuwe 30 MINUTEN RAUW aan Luuk Ikink of hij het stoppen van RTL Late Night als persoonlijk falen zag, of hij Boulevard zou inruilen voor Jinek en waarom hij soms behoorlijk vals kan zijn.

Op 4 maart 2019 stopt het programma RTL Late Night per direct vanwege tegenvallende kijkcijfers. Luuk Ikink is van 2013 tot de zomer van 2016 te zien als sidekick in het programma. Mist hij Late Night? "Wel dat gevoel, ja. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Boulevard, maar Late Night was iets unieks wat moeilijk nog een keer te doen is denk ik." Heeft hij het gezien als persoonlijk falen dat het programma zo instortte? "Nee, niet als mijn persoonlijk falen, nee. Ik vond het wel heel erg jammer om te zien", legt Ikink uit. "Er wordt nu ook altijd gezegd dat het laatste jaar heel slecht was, maar de lijn was al ingezet. Wat het dan is geweest, hoe dat dan kan en of het opgepakt had kunnen worden, dat weet je natuurlijk niet."

'Wij zijn het programma met de meeste ego’s per vierkante meter'

Inmiddels is Ikink al een aantal jaren te zien als co-presentator in RTL Boulevard. Is het niet een te licht programma voor hem? "Ik vind entertainmentnieuws interessant, ik vind het leuk om te volgen en ik vind het vooral heel leuk om het te maken. Er zijn honderdduizenden, miljoenen mensen die het leuk vinden om dit soort nieuws te volgen in Nederland, en daar dan het beste programma van maken, daar moet niemand zich te licht voor voelen vind ik." Ruud geeft aan dat Ikink af en toe wel vals kan overkomen. Iets wat hij niet zo ziet: "Ja? Vind je? Dat weet ik niet. Ik vind het wel leuk om met een vogelperspectief naar die gekke wereld te kijken. Ik vind echt heel veel dingen die gebeuren in die wereld best wel raar. Het is een wereld die tjokvol met ego’s zit." Toch kiest hij dan voor een programma als RTL Boulevard. "Wij zijn het programma met de meeste ego’s per vierkante meter", vertelt Ikink. Toch stoort het hem niet: "Maar ik hoef er niet altijd middenin te zitten."

Eigen programma?

Sidekick, co-presentator... Zou Ikink niet zelf een programma willen hebben? "Nou, misschien. Ik denk dat als je het een jaar, of anderhalf jaar geleden had gevraagd ik sowieso nee had gezegd. Ik vind die side-kick rol, die co-host rol heel leuk, dat past me ook heel goed. Dat wil ik lang blijven doen. Maar ik kan me nu wel voorstellen, sinds ik Eilandpraat doe, ben ik een beetje in die rol gegroeid van zelf een tafel leiden, zelf een gesprek leiden, en ik vind dat nu wel steeds leuker worden", aldus Ikink.

Zou Ikink wel een tafelheer willen zijn? En hoe was de band tussen hem en Humberto? Je hoort in een nieuwe 30 MINUTEN RAUW:

#2 - 30 MINUTEN RAUW met Luuk Ikink (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie