Programma

DeWolff viert nieuw album Wolffpack met TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. DeWolff viert nieuw album Wolffpack met TopSong

Een plaat uitbrengen én de TopSong bij NPO Radio 2 pakken. DeWolff slaat vandaag twee vliegen in één klap met single Half Of Your Love van het nieuwe album Wolffpack.

Luister naar Half Of Your Love en je waant je waarschijnlijk direct op de dansvloer van een rokerige discotheek uit de jaren zeventig. En dat is niet gek: DeWolff heeft een grote voorliefde voor discomuziek uit de seventies. De groove van Rod Stewarts Da Ya Think I'm Sexy en de opzwepende liedjes van ABBA zijn voor de bluesrockband uit Geleen onweerstaanbaar.

Te goede melodie

Het idee voor Half Of Your Love ontstond toen de band tijdens de coronacrisis aan een nieuwe plaat werkte. De aanstekelijke melodie was eigenlijk bedoeld voor een andere track op het album. Pablo, Luka en Robin vonden 'm alleen veel te goed om slechts als decor te dienen voor zomaar een bluesnummer. De melodie verdiende volgens de mannen een eigen spotlight en werd uitgewerkt tot een volwaardig nummer.

Met die roep om de schijnwerpers zijn wij het trouwens helemaal eens. We tillen Half Of Your Love deze week daarom op het podium als NPO Radio 2 TopSong!

Champagne en shampoo

Bart mocht de mannen het goede nieuws vertellen in Aan De Slag!. Tijdens het groepstelefoontje veranderde het gespreksonderwerp in razend tempo van champagne naar shampoo.

Bart brengt de hele wolffpack bij elkaar: DeWolff heeft de TopSong!

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: persfoto

Ster advertentie
Ster advertentie