Programma

Steven Tyler speelt Dream On in Amsterdamse muziekwinkel

foto: Still YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Steven Tyler speelt Dream On in Amsterdamse muziekwinkel

Aerosmith is in 1993 te gast in het Nederlandse tv-programma Countdown. Tijdens de opnames ontstaat er in een Amsterdamse muziekwinkel een wel heel bijzondere uitvoering van Dream On.

Schade aanrichten

Frontman Steven Tyler en gitarist Joe Perry lopen hun hotel in Amsterdam uit voor een leuke avond. Ze stuiten al snel op muziekwinkel Dirk Witte. De muzikanten twijfelen geen moment en gaan naar binnen. "Oh, wow! Een muziekwinkel en er is helemaal niemand", zegt Tyler. De zanger vraagt Perry om een gitaar te pakken en klimt zelf achter het drumstel. "Laten we wat schade aanrichten", roept Tyler. De twee rockers spelen een stukje van hun track Walk This Way.

Alles geven

Al snel verruilt Steven Tyler het drumstel voor de piano en hij telt af. "1, 2, 3, 4." Precies tegelijkertijd zetten hij en Perry de eerste piano- en gitaarakkoorden in van hun eerste single Dream On. Even later begint de frontman er ook de tekst bij te zingen en de twee muzikanten geven alles, alsof ze in een grote concerthal op het podium staan. "Sing with me, sing for the years. Sing for the laughter, sing for the tears", galmt het door de zaak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aerosmith in de NPO Radio 2 Top 2000

Aerosmith staat met drie nummers in 2021 in de NPO Radio 2 Top 2000. Hun hit Dream On is het hoogst genoteerde liedje op plek 230.

Ster advertentie
Ster advertentie