Programma

Je bent nooit te Young voor Neil Young

  1. Nieuwschevron right
  2. Je bent nooit te Young voor Neil Young

Goede muziek ontstijgt alle leeftijden, dat wordt weer eens bewezen bij De Staat van Stasse. Een jochie van 7 vraagt namelijk Neil Young aan.

Tien keer zo oud

Wanneer Jeroen Kijk in de Vegte luisteraars oproept om een plaatje aan te vragen, wordt hij gebeld door de moeder van de zevenjarige Alex. Hij is pas drie turven hoog en kan nog maar net hoofdrekenen, maar hij is wel al een kenner van het repertoire van Neil Young. De Canadese rocker mag dan wel tien keer zo oud zijn als Alex, vanaf het moment dat hij 'Rockin' In The Free World' hoorde, was Alex verknocht aan Neil Young.

Lekker ouderwets

Dat Alex goed opgevoed is, dat blijkt wel wanneer hij vertelt dat zijn vader hem enkele cd's gaf van Neil Young. Daarna ging hij zelf ook cd's van de muzikant kopen. Je leest het goed: geen Spotify, YouTube of Pirate Bay voor Alex, maar gewoon ouderwetse compact discs. "Hij is ook al begonnen met vinyl te sparen", voegt zijn moeder eraan toe. Het duurt nog een paar maandjes, maar wij kunnen wel raden wat er bovenaan het Top 2000-lijstje van Alex prijkt...

Ster advertentie
Ster advertentie