Programma
BNNVARA

Hooverphonic presenteert zonnige single Por Favor bij Jan-Willem Start Op

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Hooverphonic presenteert zonnige single Por Favor bij Jan-Willem Start Op

Met hun nieuwe single Por Favor heeft Hooverphonic een heerlijke zomerse hit te pakken. De Belgische formatie speelde het nummer dinsdagochtend live bij Jan-Willem Start Op. Bekijk het optreden hier!

In de ruim 25 jaar dat Hooverphonic actief is, heeft de Belgische formatie al allerlei genres en invloeden in hun geluid verwerkt. "Je eet toch ook niet elke dag hetzelfde?", zegt gitarist Alex Collier over de wisseling van stijlen van zijn band, die op nieuwe single Por Favor een stevige dosis flamenco aan het geluid heeft toegevoegd.

"We zijn ook heel eclectisch qua smaak", vervolgt Collier over die veelvoud aan muzikale invloeden bij Hooverphonic. "Als je bij ons in het busje zou zitten, dan hoor je heel veel verschillende soorten muziek. We kregen daarnet nog een lesje muziekgeschiedenis van Raymond [Geerts, gitarist] over het vorige nummer dat jullie draaiden, Magic van Pilot."

Bekijk de uitvoering van Por Favor bij Jan-Willem Start Op hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Commercieel in België, alternative over de grens

Met Por Favor op zak staat Hooverphonic deze zomer op podia door heel Europa. De band speelde onlangs in Praag, staat volgende week in Istanboel en geeft binnenkort ook nog hun allereerste optreden in Georgië. "We hebben altijd al veel in Oost-Europa gespeeld", legt Collier uit. "Maar in die landen zijn we wel echt een indieband. Dat is wel bizar: in België staan we bekend als een commerciële band, maar in de andere landen zijn we een alternative indieband."

Bekijk het volledige interview met Hooverphonic hieronder:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie