Artiest

Hooverphonic

  1. Artiestenchevron right
  2. Hooverphonic
Belgische band die in 2001 in Nederland een hitje scoort met 'Mad About You'. Hooverphonic staat in maart 2003 op de 3FM playlist met 'Sometimes'. Na een succesvolle concertreeks met orkest brengt de band in maart 2012 het album Hooverphonic With Orkest uit.

Mysterieuze front-vrouw

Tot vier maal toe heeft Hooverphonic een poging gedaan om z'n definitieve frontvrouw aan de wereld voor te stellen. Het vergt al veel moed om eenmaal van zangeres te veranderen, laat staan vier maal. Wegens meningsverschillen verliet één van de stichtende leden (Frank Duchène) de band. En dan moesten ze ook nog eens hun bandnaam veranderen!

Stofzuigers

Op last van stofzuigerfabrikant Hoover moest de band van naam veranderen. Daarom werd Hoover veranderd in Hooverphonic. Laten we het vooral op de muziek houden, want deze band is wel de geestelijk vader van de triphop klassieker 2Wicky uit 1996. Dat ze ondanks alle ellende de kunst van het muziekmaken niet zijn verleerd, bewijst het album The Magnificent Tree, dat in 2000 uitkomt. De single 'Mad About You' wordt geen grote hit, maar zal ongetwijfeld een eerste klas meezinger zijn op een festival. Hun nieuwe tournee hebben ze alvast tot de President Of The LSD Golf Club World Tour 2001 omgedoopt. In 2002 verschijnt Hooverphonic Presents Jackie Cane.

Sit Down And Listen

Hooverphonic start in 2003 met de Europese tour 'Sit Down And Listen' dat de band langs 100 culturele centra brengt. De opnames van de tour wordt op cd gezet met de titel Sit Down And Listen To Hooverphonic.

No More Sweet Music

Het vijfde studioalbum No More Sweet/More Sweet Music verschijnt in 2005 in twee versies. Daarvoor zijn dezelfde elf nummers zijn op twee verschillende manieren gearrangeerd. Het album behaalt al voor het uitkomen de gouden status in België en wordt daarna al snel platina.

Nieuwe richting

In 2007 besluit de band een nieuwe richting in te slaan met het album The President Of The LSD Gold Club. Naar eigen zeggen zullen ze meer psychedelische pop-rockmuziek gaan maken. De critici reageren positief over de nieuwe muzikale koers, maar het album is het minst succesvolle album in commerciële zin.

In oktober 2008 verlaat Geike Arnaert de band.

Het publiek mag in oktober 2010 kennis maken met de nieuwe zangere Noémie Wolfs met het album The Night Before. Ook dit album doet het weer heel goed in het thuisland, het wordt zelfs platina.

Hooverphonic With Orkest

Hooverphonic geeft in maart en april van 2012 samen met een orkest zes uitverkochte concerten in de Antwerpse Elisabethzaal. De opnames worden op cd gezet en het album Hooverphonic With Orchestra behaald de platina status. In juni 2012 brengt de band een studioversie vam Massive Attacks 'Unfinished Sympathy' uit.

2016

In 2016 verschijnt er een nieuw album van de band. De eerste single die eind 2015 al wordt gelanceerd heet 'Badaboum'. Voor 'Badaboum' zochten de heren hun heil in London, Parijs en Brussel want de vocals worden ingezongen door een Britse zanger en Franse zangeres. De bijhorende strip werd getekend door Anton Marin, die al jaren het artwork van Hooverphonic verzorgt.