Programma

Wist jij dít over 'Oh, Pretty Woman' van Gary Moore?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wist jij dít over 'Oh, Pretty Woman' van Gary Moore?

Vanavond, vrijdag 28 februari, duiken Wouter van der Goes, Frank van ’t Hof en Rob Stenders een avond lang in de wereld van het muzikale leen- en jatwerk. En dan mag 'Oh, Pretty Woman' van Gary Moore niet ontbreken!

Of is 'Oh, Pretty Woman' eigenlijk toch van iemand anders? Nou, ja dus! De track, geschreven door Amerikaanse songwriter A.C. Williams, werd in 1966 al opgenomen door bluesicoon Albert King voor zijn album Born Under a Bad Sign. Die informatie leidde in Stenders Platenbonanza tot grote verbazing bij Caroline:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laat je verbazen door The Originals

En die verbazing is precies wat je kan verwachten van The Originals, de speciale uitzending waarin Wouter van der Goes, Frank van 't Hof en Rob Stenders in de wereld van (on)bekende covers, leen- en jatwerk en ongegeneerde kopieën duiken. Vanuit Franks thuisstudio gaan de mannen de onbekende oorsprong achter beroemde nummers belichten en laten ze je kennismaken met tracks die vooral bekend zijn van de veelvuldig gebruikte samples. Pas op: deze uitzending kan tot zeer grote verbazing leiden!

Je hoort de speciale uitzending vrijdag 28 februari van 18.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

ORIGINALS ALFABET

Het idee voor de speciale uitzending komt voort uit Robs podcast Originals Alfabet. In de serie van ruim 52 uur, verdeeld over 41 afleveringen, neemt Rob je mee in het betere leen- en jatwerk uit de popgeschiedenis. Beroemde nummers die een onbekende oorsprong blijken te hebben en onbekende nummers die beroemd werden dankzij het betere sample werk. Van 'All Along The Watchtower' tot 'Zet een Kaars Voor Je Raam Vannacht', het komt allemaal voorbij.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie