Programma

Lucky Fonz III over een sukkel zijn in Holy Hits

  1. Nieuwschevron right
  2. Lucky Fonz III over een sukkel zijn in Holy Hits

In deze sukkelige aflevering van Holy Hits komt Lucky Fonz III op visite om te vertellen over zijn nieuwe single Ik Ben Een Sukkel.

Elke week plukt Martine ten Klooster samen met Bert Bos en Matthijn Buwalda een liedje van de radio dat hen verder brengt naar een groter thema rondom zingeving. De nieuwste single van Lucky Fonz III heet Ik Ben Een Sukkel. Dat zorgt direct voor een glimlach, maar eigenlijk zorgt het nog veel meer voor een goed gesprek over onbelangrijk zijn en rijst de vraag of dat iets positiefs of negatiefs is.

Vier de nietigheid

Lucky Fonz III omschrijft dat elk mens in zekere zin een sukkel is en dat het nummer over existentiële onzekerheid gaat. Martine herkent het thema 'nietig zijn' vanuit sommige religieuze liedjes waarin dit wordt benaderd. Dat geeft niet altijd een positief gevoel, terwijl het in deze single juist heel goed en blij naar voren komt. "Nietigheid kan je angst inboezemen maar het kan je ook juist rust geven. Iedereen kent dat effect van kijken naar de oceaan en zich dan heel klein voelen. Soms kan dat juist rustgevend zijn, dan denk je gewoon 'zoveel stel ik ook weer niet voor'. Je mag nietigheid vieren", vertelt hij.

Beluister hieronder de aflevering van Holy Hits:

In deze aflevering hoor je de volgende nummers:

Bakermat feat. LaShun Pace – Ain't Nobody
Abby Robertson – Worry
John Mark McMillan – Deliver Me
Lucky Fonz III – Ik Ben Een Sukkel
Elly & Rikkert – En Toch
Trinity - Salmo 8
Casting Crowns – Who Am I

Sukkel Mix:
The Opposites – Sukkel Voor De Liefde
Matthijn Buwalda – Niemand Langer Houdbaar
Snelle – Dwars Door Me Heen
Wikkel Wikkel – Sukkel Sukkel
Hans Teeuwen – Ga Maar Weg
Pater Moeskroen - Sukkel
Froukje – Ik Wil Dansen

Relient K – Crayons Can Melt On Us For All I Care
Het Klein Orkest – Over 100 Jaar
The Liturgists – Vapor
Niels Littooij – Grijs

Holy Hits de podcast

Holy Hits de podcast is een denkbeeldig tafeltje in de kroeg waaraan gezellig gekletst wordt over muziek en zingeving. Martine, Matthijn en Bert graven door muziek op zoek naar een zin vol zin. Zijn ze er een op het spoor, dan brengt dat thema hen langs veel meer liedjes. Elke vrijdag: datjes en ditjes… over holy hitjes.

Meer podcasts luisteren van NPO Radio 2? Check ze hier!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie