Programma

Caroline Brouwer in De Slimste Mens: 'Ik vrees voor galerijen met namen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Caroline Brouwer in De Slimste Mens: 'Ik vrees voor galerijen met namen'

Caroline is vanavond te zien in De Slimste Mens. Maanden terug kreeg ze een uitnodiging in Stenders Platenbonanza en na een dag twijfelen besloot ze mee doen aan de tv-quiz.

Caroline moest er misschien even over nadenken, maar Rob was meteen helemaal voor. Net als de luisteraars die Caroline in grote getalen vroegen om mee te doen aan de quiz. Ze moest er even serieus over nadenken maar 24 uur later besloot ze ervoor te gaan en vanavond is het zover; dan mag ze tussen Philip Freriks en Maarten van Rossem bewijzen wat ze waard is.

'Ik vrees voor galerijen met namen'

Dat Caroline niet erg geïnteresseerd is in popfeitjes mag geen geheim zijn, over het algemeen beantwoordt ze popquizvragen van Rob altijd met hetzelfde antwoord, namelijk: 'Ron Jans'. Hoe zit het met haar algemene kennis? "Ik vrees voor galerijen met namen want daar ben ik zo ontzettend slecht in. De actualiteit volg ik aardig en ik heb vrij veel gereisd, ook voor m'n werk, dus met een rijtje landcodes om naar andere landen te bellen kan ik punten pakken, of 'wat weet je van Tokio', dat is ook een fijne vraag. Maar geef mij een rijtje Italiaanse antipasti en ik weet niets."

'Het was oprecht gezellig!'

Is ze bang voor black-outs of grote missers? "Die krijg je sowieso, die heeft iedereen, dus daar heb ik me geen seconde druk om gemaakt," zegt Caroline. "Je weet bij voorbaat dat je dingen door elkaar gaat halen of ergens totaal niet op kan komen terwijl je weet dat je het weet. Het zij zo. Je grootste angst is eigenlijk dat je er in de eerste aflevering meteen met een kansloos puntenverschil uitvliegt." Is Caroline dan geen moment zenuwachtig geweest? "Ik was zo bloedzenuwachtig dat ik m'n glas water met twee handen moest oppakken om te voorkomen dat de halve inhoud op m’n kleren terechtkwam. Maar het was oprecht gezellig!".

Kijk vanavond om 20.40 uur naar NPO 2 en luister maandag naar Stenders Platenbonanza voor 'een flinke evaluatie'.

Stenders Platenbonanza

Je hoort Stenders Platenbonanza elke maandag t/m donderdag van 14:00 tot 16:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie