Programma

Zangeres Farida Lemouchi over nieuwe band Molassess in De Harde Bonanza

  1. Nieuwschevron right
  2. Zangeres Farida Lemouchi over nieuwe band Molassess in De Harde Bonanza

In een nieuwe aflevering van De Harde Bonanza stellen Mike en Caroline je voor aan Molassess. Een nieuwe Nederlandse band waarin vier leden van de band The Devil’s Blood spelen.

The Devil’s Blood was een cultband rondom gitarist / componist Selim Lemouchi en zangeres Farida Lemouchi (inderdaad broer en zus) en was een fenomeen in de metalscene. In 2014 stapte Selim uit het leven en na een periode van rouw heeft Farida samen met de gitaristen Oeds Beydals / Ron van Herpen en bassist Job van der Zanden Molassess opgericht en kwamen drummer Bob Hogenelst en toetsenist Matthijs der Vondervoort het viertal versterken. De muziek van Molassess laat zich omschrijven als progressief, psychedelisch, spiritueel met wortels in de eind jaren zestig, begin jaren zeventig. Op 16 oktober 2020 verschijnt het debuutalbum Through The Hollow.

Andere chemie en energie

Farida Lemouchi over Molassess: “We zijn gewoon een compleet nieuwe band met nieuwe mensen met een andere chemie en energie.” Over de muziek van Molassess zegt Farida: “Het is niet een hapklaar brokje." Het hele gesprek met Farida Lemouchi hoor je in de nieuwe Harde Bonanza waarbij ook de titeltrack van het nieuwe album wordt gedraaid. Verder in deze aflevering de avonturen van Sabine bij Dynamo Open Air in 1998 waar haar favoriete band Pantera optrad.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering van De Harde Bonanza:

#6 - Farida Lemouchi over Molassess (S02) - De Keiharde Pödcast

De Harde Bonanza

De Harde Bonanza ontstond oorspronkelijk als item in Stenders Platenbonanza, het programma dat Caroline samen met Rob Stenders presenteert. In de podcast hebben Caroline en Mike nu meer tijd dan ooit om wekelijks in de hardste hardrock, metal, grunge en andere ruige zooi te duiken. De Harde Bonanza, een podcast van BNNVARA en NPO Radio 2, is te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl. Caroline en Mike kijken uit naar vette aanvragen, leuke verhalen en smeuïge anekdotes. Als je het leuk vindt om een keer door gebeld te worden, zet even je telefoonnummer in je mail.

Foto omslag: Molassess

Ster advertentie
Ster advertentie