Programma
BNNVARA

Miss Montreal over haar nieuwe single Geef Me Dan Even: 'Ik moet zijn wie ik ben'

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Miss Montreal over haar nieuwe single Geef Me Dan Even: 'Ik moet zijn wie ik ben'

Giel draait voor het eerst de nieuwe single Geef Me Dan Even van Miss Montreal. Voor de zangeres schuilt er een mooie betekenis achter de titel.

Het nummer Geef Me Dan Even gaat over mens zijn. Voor Miss Montreal betekent de titel iets bijzonders: "Geef me dan even, is de mooiste zin uit mijn laatste jaren. Ik ben ook maar een mens, ik heb gewoon even tijd nodig." Het gaat erom dat je blij bent met wat je hebt en jezelf te zijn. "Ik moet blijven onthouden om te zijn wie ik ben", aldus de zangeres.

Hoe is het nummer ontstaan?

"Vroeger was ik altijd bij jou en jij was een van de weinige mensen waar ik altijd kon zijn wie ik ben. Daarom vind ik het ook leuk dat je mij nu belt", vertelt Sanne Hans aan Giel. "Ik heb altijd gedacht: dat moet ik blijven houden. Zijn wie ik ben. Stel je voor dat niemand meer wil komen naar mijn optredens, dan wil ik geen spijt hebben van wie ik was in die tijd. Mensen vergeten soms wie ik ben en zien een product of een liedje. Ik wil erop blijven hameren: je kan alleen blij zijn tijdens dit leven als je echt happy bent met hoe je bent", aldus Miss Montreal. "Als iemand dat nu snapt dan ben jij het wel. Het heeft mij jou echt lang geduurd."

Eind dit jaar stopt Giel tijdelijk met radio maken. Hoe voelt hij zich hierover? Luister hieronder:

Geef Me Dan Even

Luister hieronder naar de nieuwe single:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Giel

Je hoort Giel elke maandag t/m vrijdag tussen 22.00 en 00.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie