Programma

Meezingen met Status Quo

  1. Nieuwschevron right
  2. Meezingen met Status Quo

Op 23 november staat de rockband Status Quo in Tilburg op het podium met de 'Aquostic Tour'. Om je alvast een voorproefje te geven voor het akoestische optreden van vanavond vind je hieronder onder andere 'Whatever You Want'.

Aquostic Tour

De bandleden van Status Quo besluiten in 2013 een akoestisch album uit te brengen. Hoewel de fans in eerste instantie niet enthousiast zijn, pakt het wel goed uit en wat volgt is de Aquostic Tour. Wanneer gitarist Rick Parfitt overlijdt, gaat de band door met een nieuw album Aquostic II: That’s A Fact. Ze hoeven zich daar niet schuldig over te voelen, want Rick wil zelf heel graag dat Status Quo doorgaat met spelen. Een van de nummers waar Rick Parfitt ook aan meeschrijft is 'Whatever You Want'. In een dronken bui creërt hij samen toetsenist Andrew Brown het bekende lied waarbij meezingen bijna niet te voorkomen is.

Bekijk hieronder 'Whatever You Want' tijdens de Aquostic Tour:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Down Down'

Het enige nummer dat in Nederland de eerste plaats behaalt in de Nederlandse lijsten is 'Down Down' van het album On The Level. De band laat zich inspireren door 'Debora' van T.Rex. "We kwamen toen op 'Down Down'. In eerste instantie sloeg de tekst nergens op, maar het klonk uiteindelijk goed", vertelt Francis Rossi.

Luister hieronder 'Down Down':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie