Programma

Maandag landelijke actie op radio en tv van Giro555 voor Oekraïne

foto: Giro555
  1. Nieuwschevron right
  2. Maandag landelijke actie op radio en tv van Giro555 voor Oekraïne

De landelijke en regionale media komen maandag 7 maart massaal in actie voor de Giro555 campagne Samen in Actie voor Oekraïne. Publieke en commerciële radiostations bundelen vanaf 6.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds de krachten in Radio555, waarin presentatoren van verschillende stations de uitzending presenteren.

SBS6, RTL en de NPO brengen maandagavond, van 20.30 tot 23.00 uur, een gezamenlijk televisieprogramma om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de humanitaire nood waarin honderdduizenden Oekraïners verkeren.

Radio555

Publieke en commerciële radiostations bundelen vanaf 6.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds de krachten in Radio555, waarin presentatoren van verschillende stations de uitzending presenteren. De uitzending van Radio555 is een samenwerking van NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime. De uitzending vindt plaats vanuit Beeld en Geluid, waar ook het belpanel van Giro555 is ondergebracht. Radio 555 is op alle deelnemende radiostations te horen en kan rekenen op miljoenen luisteraars.

Televisie

Het tv-programma Samen in Actie voor Oekraïne wordt maandagavond van 20.30 uur tot 23.00 uur uitgezonden op NPO 1, RTL 4 en SBS6. Het programma wordt ondersteund door de dertien regionale omroepen in Nederland. De avond op televisie wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Jeroen Pauw en Eva Jinek ontvangen in de studio gasten aan tafel. Vanuit het landelijk actiecentrum van Giro555 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid doet Dionne Stax verslag, samen met Britt Dekker. Vanaf de Pools-Oekraïense grens doet Wendy van Dijk verslag van de actuele situatie ter plekke.

Online

Ook online werken media en influencers nauw samen voor de slachtoffers en vluchtelingen in Oekraïne en in omliggende landen. In Beeld en Geluid in Hilversum is een digital lounge ingericht en wordt gedurende de dag verslag gedaan van wat er op sociale media gebeurt. Kees Zevenbergen, actievoorzitter van Giro555: “Als hulporganisaties zijn we diep geroerd door de enorme steun die we hier in Nederland mee uitspreken. Een groot signaal van solidariteit voor de slachtoffers in Oekraïne en de vele honderdduizenden vluchtelingen. Zij hebben onze steun hard nodig.”

Doneren kan nu al via de website van Giro555.

Ster advertentie
Ster advertentie