Programma

Tourbus Royal Engineers in vlammen op

  1. Nieuwschevron right
  2. Tourbus Royal Engineers in vlammen op

Voor de Utrechtse band The Royal Engineers verliep de avond na hun optreden in Roodshow Late Night op z'n zachtst gezegd een beetje anders dan gepland. Met geleende instrumenten zijn ze bij Ekdom In De Ochtend om hun nieuwe single 'Aeroplane' te spelen.

Kortsluiting

Na een avond optreden bij Roodshow Late Night ruiken de bandleden ineens een rooklucht in de auto. Ze zetten de tourbus aan de kant en er ontstaat brand. "Volgens de brandweer is er kortsluiting geweest en dan gaat er geen lampje af", vertelt toetsenist René Geelhoed bij Ekdom In De Ochtend. De bus is volledig afgefikt inclusief alle instrumenten. Ze hebben nog veel optredens op de planning staan, waaronder bij Gerard Ekdom op 31 mei. "Het zijn maar spullen dus we gaan maar kijken hoe we dat oplossen." Balen doen ze wel, want de bus is een jaar oud en daar komt bij dat het drumstel ook vrij nieuw was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hier naar het hele gesprek met René Geelhoed over de brand:

Geleende instrumenten

Dinsdag zijn The Royal Engineers weer in de studio van NPO Radio 2. Ditmaal zijn ze bij Ekdom In De Ochtend om hun single 'Aeroplane' live te spelen en gelukkig konden ze van veel bevriende muzikanten instrumenten lenen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ekdom In De Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
​DJ: Gerard Ekdom

Ster advertentie
Ster advertentie