Programma

Joe Bonamassa als twaalfjarig jochie

  1. Nieuwschevron right
  2. Joe Bonamassa als twaalfjarig jochie

Jong geleerd is oud gedaan. Het ultieme voorbeeld daarvan is Joe Bonamassa, die op zijn twaalfde al zijn droom verwezenlijkte.

BB King

Al op zijn vierde krijgt Joe Bonamassa een gitaar in zijn handen gedrukt van zijn pa, die een groot liefhebber is van rock en blues. Dat heeft de Amerikaanse muzikant geen windeieren gelegd, want hij brengt meerdere malen per jaar een album uit en geeft talloze optredens. Toch komt de jeugddroom van Joe Bonamassa al uit al hij pas twaalf jaar oud is: het podium delen met zijn grote idool, de blueslegende B.B. King.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twintig keer

Terwijl de meeste kinderen van zijn leeftijd in 1989 spelen met Lego, Transformers of Ninja Turtles, heeft Joe al zijn eigen bandje. In de zomer van dat jaar verzorgt hij twintig keer het voorprogramma van B.B. King, die dat jaar hits scoort met 'Ain't Nobody Home' en 'When Love Comes To Town' met U2. Het blonde jochie dat met B.B. King op tournee gaat, heeft zichzelf de bijnaam Smokin' Joe Bonamassa aangemeten en noemt zijn gitaar Rosie. De meeste gitaristen kunnen nog een puntje zuigen aan het snarenwerk van deze knul.

Hieronder een video van Joe Bonamassa, gemaakt naar aanleiding van het overlijden van BB King.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie