Programma

Verkoelende nummers

  1. Nieuwschevron right
  2. Verkoelende nummers

Op warme dagen kun je een plekje in de schaduw zoeken, een plons in het water nemen, of als je moet werken deze verkoelende nummers beluisteren.

Verfrissend

Je hoort ons zeker niet klagen over de zon, maar een beetje verkoeling is soms ook wel lekker verfrissend. Na het beluisteren van deze verkoelende platen ben je weer helemaal scherp.

Vanille ijs

Bij een zonnige dag denken wij al gauw aan bolletjes vanille ijs. Rapper Vanilla Ice kreeg zijn naam niet vanwege de populaire ijssmaak, maar vanwege zijn huidskleur. Zijn single 'Ice Ice Baby' zorgt alsnog voor een verkoelend effect.

Liedje voor de dorst

In 'Escape (The Pinca Coloda Song)' zingt Rupert Holmes dat hij zijn eigen vrouw een beetje zat is en daarom besluit te reageren op een contactadvertentie. Wat hij niet weet is dat zijn echtgenote de advertentie heeft geschreven. 'The Pina Coloda Song' is een zoet liedje tegen de dorst.

Koud zweet

Met hoge temperaturen ga je meer transpireren, dus dan moet je zeker niet te lang onder een airco gaan staan. Want dan krijg je van die hitte (hot) spontaan een verkoudheid (cold). Beter rustig blijven en naar Katy Perry luisteren.

Verkoelende duik

Peter Gabriel weet hoe het is om de verkoeling op te moeten zoeken. In 'I Go Swimming' beschrijft hij hoe hij verlangt naar water en daarom besluit te gaan zwemmen. Deze plaat is dan ook als een verkoelende duik; heerlijk verfrissend.

Koud

You're as cold as ice
You're willing to sacrifice our love
You want paradise
But someday you'll pay the price, I know

Van deze tekst uit 'Cold As Ice' van Foreigner krijg je het toch spontaan koud?

Rillingen

Pas een half jaar na het uitbrengen van 'Ice Queen' werd het nummer van Within Temptation een hit. Het maakt de plaat niet minder effectief want bij het horen van deze tekst, lopen vanzelf de koude rillingen over je lichaam.

Welke verfrissende plaat mist nog in het rijtje voor nog meer verkoeling?

Ster advertentie
Ster advertentie