Programma

Festivaldirecteur Ide Koffeman over succes testevenement Barcelona: 'Het geeft hoop'

  1. Nieuwschevron right
  2. Festivaldirecteur Ide Koffeman over succes testevenement Barcelona: 'Het geeft hoop'

Een testconcert in Barcelona is goed verlopen en alle bezoekers werden na afloop negatief getest op COVID-19. Ruud belt met Ide Koffeman, festivaldirecteur van Down The Rabbit Hole, over dit goede nieuws.

Tijdens het testconcert in Barcelona waren meer dan duizend bezoekers aanwezig die geen afstand van elkaar hielden. Van tevoren hebben ze een test afgenomen en iedereen werd negatief getest op COVID-19. Ook na het concert werd iedereen negatief getest. Is dit ook goed nieuws voor de Nederlandse evenementenbranche?

Testen bij de poort

Ide Koffeman is druk bezig met het organiseren van Down The Rabbit Hole. Het festival staat gepland voor het eerste weekend van juli. "Je kan eigenlijk wel stellen dat je met festivals wel een relatief veilige omgeving kan creëren. Juist als je iedereen test voor de poort", vertelt Koffeman. Het nieuws uit Barcelona is goed nieuws. "Het geeft wel hoop." Wel kan het drinken en eten op een evenement zorgen voor problemen. "Daar gaat het toch vaak mis? Dat mensen slordig worden", vraagt Ruud zich af. "Volgens mij moet je het zo zien dat als iedereen getest is van tevoren voordat je het evenement binnenkomt dat je afstand kunt nemen van de anderhalvemeter principes en iedereen een weekendje lang kan genieten", vertelt de festivaldirecteur.

Incubatietijd

Hoe zal omgegaan worden met de incubatietijd? "Dat is een spannende. Voor avondevenementen, bijvoorbeeld een concert in de Ziggo Dome, dan kun je vrij zeker zijn dat je niet in die vier uur van niet besmettelijk naar wel besmettelijk gaat. Als je een weekend weg bent naar een festival, zoals Lowlands dan is het wat anders. Daar moeten we nog naar kijken. Dat je bijvoorbeeld achteraf nog een test doen voordat je naar huis gaat."

Heeft Koffeman er vertrouwen in dat Down The Rabbit Hole door zal gaan? Luister hieronder het hele gesprek terug:

Video niet beschikbaar

De Wild in de Middag

Je hoort De Wild in de Middag iedere werkdag van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Pixabay

Ster advertentie
Ster advertentie