Programma

Muzikale 1 aprilgrapjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Muzikale 1 aprilgrapjes

Ook in de muziekwereld zijn 1 aprilgrapjes heel normaal. Bekijk hier een aantal vreemde muzieknieuwtjes die achteraf gewoon grappen waren!

David Bowie opent dierenwinkel

Bowie zou naast muzikant altijd al eigenaar willen zijn van een dierenwinkel. Het tijdschrift Clash Music gaf aan dat de winkel 'The Spiders From Mars' (van Ziggy Stardust) ging heten. Clash Music: "Dave's a massive fan of spiders. They're just like him: skeletal creatures of the night who don't release albums very often". David is dan misschien wel een dierenvriend. Dit 1 april-verhaal is toch echt niet waar!

Björk frontvrouw van Led Zeppelin

De IJslandse zangeres Björk gaf op 1 april 2009 vol trots aan dat ze de positie als leadzangeres van Led Zeppelin wilde accepteren. De zangeres had echter wel een aantal voorwaarden: ze wilde alleen nummers coveren van Led Zeppelins albums I en IV. ook dit bleek later een 1 aprilgrap.

Parfum van Coldplay

Op 1 april 2010 kwam Coldplay met geurig nieuws! De band zou een parfum hebben ontwikkeld met de Nederlandse naam Angst. Chris Martin: "People like to smell nice and we thought we could help them out." De hoofdingrediënten van het heerlijke luchtje waren: sangre, sudor and lágrimas, oftwel bloed, zweet en tranen. Chris had zelfs een speciale foto 'laten maken' om het parfum te promoten.

YouTube Rickrolls

Rickroll is een internetgrap die is ontstaan in 2007. De indruk werd gewekt dat er iets interessants te vinden was, maar in werkelijkheid leidt de link naar de muziekvideo van Rick Astleys hit 'Never Gonna Give You Up'. 'Rickrollen' werd via internet snel internationaal bekend. Zo stuurde muziekkanaal YouTube op 1 april 2008 alle aanbevolen links op de voorpagina naar de videoclip.

Ken jij nog meer muzikale 1 aprilgrapjes?

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie