Programma

Boris van der Ham in musical Ciske De Rat

  1. Nieuwschevron right
  2. Boris van der Ham in musical Ciske De Rat

Dit zag je waarschijnlijk niet aankomen: oud-D66-politicus Boris van der Ham wordt musicalacteur!

Ook dát is Boris

"Het is een heel ander deel van mijn leven", zegt het voormalige D66-kopstuk in Ekdom In De Ochtend over zijn nieuwe job. Toen Van der Ham hoorde dat de musicalversie van Ciske De Rat nieuw leven in werd geblazen, informeerde hij bij producent Stage Entertainment of ze nog een rol hadden. "Ik ben 42, over 42 jaar ben ik dood, dus ik wil in de musical!", redeneert de bestuurder.

Weinig zang

Boris van der Ham gaat de rol spelen van rechercheur Muysken, een rol die in de originele filmversie werd vertolkt door Rijk de Gooyer. Hoewel hij de Toneelacademie van Maastricht heeft afgerond, is het alweer een tijdje geleden dat Van der Ham op de planken stond. "Ik heb het lang niet gedaan, maar ik zie er heel erg naar uit", zegt hij opgewekt. Over zijn zangprestaties maakt hij zich niet zoveel zorgen. "Het is een rol met niet veel zangpartijen."

Nog één droom

De musical van Ciske De Rat gaat 10 november in première in het DeLamar Theater in Amsterdam. Danny de Munk, de eerste Ciske, speelt in de nieuwe opvoering van het stuk de vader van het brutale Amsterdamse straatschoffie. Volgens Boris van der Ham wordt hij nu niet ineens fulltime musicalacteur, want hij houdt zijn diverse bestuurlijke taken, waaronder voorzitter van het Humanistisch Verbond aan. "Ik heb wel één droom en dat is in de musical My Fair Lady spelen."

Ekdom In De Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
DJ: Gerard Ekdom

Ster advertentie
Ster advertentie