Programma

Nederlands talent Penelope staat centraal in De Keiharde Pödcast

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlands talent Penelope staat centraal in De Keiharde Pödcast

In de nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast ontvangen Mike Arntz en Suzanne Bosman zangeres Vicky van Zijl van de band Penelope. Ze vertelt over nieuwe single Thin Line.

Mike Arntz en Suzanne Bosman van De Keiharde Pödcast zijn al regelmatig weggeblazen door Nederlands talent, en met single Thin Line van de Amsterdamse band Penelope is het niet anders. Zangeres Vicky van Zijl vertelt alles over de naam (die niets met Thunderbirds te maken blijkt te hebben), de band, de muziek, producer Oscar Holleman en de plannen die de band nog heeft.

Dulce Base

Dat complottheorieën over aliens nog altijd een basis kunnen vormen voor muziek, blijkt uit het verzoek van luisteraar Maarten Buitelaar. Hij wil graag het nummer The Dulce Incident horen van Oceano. Het nummer is gebaseerd op de Dulce Base in Area 51. Maarten hangt aan de lijn en legt uit waarom hij dit nummer zo speciaal vindt.

Terwijl Suzanne en Mike het nummer Speed of Samurai (waarvan de aanvrager het nummer in de Top 2000 wil hebben) van Utrechts metaltrots Martyr draaien, komt spontaan het idee om gitarist Rick Bouwman te bellen, omdat de band bezig zou zijn met een nieuw album. Het duo valt met de neus in de boter. Rick is op dat moment in de studio en laat via zijn telefoon een sneak preview horen van een gloednieuw nummer.

Verder hoor je in deze aflevering van De Keiharde Pödcast muziek van Parkway Drive, Samael, Cross Bringer ft. Treha Sektori, Motörhead en Love/Hate.

#1 - Penelope verrast met hun nieuwe single (S04) - De Keiharde Pödcast

Wil je niets missen van De Keiharde Pödcast? Abonneer je dan nu!

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast.

Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie