Programma

6 keer artiesten over Freddie Mercury

  1. Nieuwschevron right
  2. 6 keer artiesten over Freddie Mercury

Freddie Mercury zou 73 jaar zijn geworden, als hij niet in 1991 was overleden. Tóch is zijn nalatenschap in de huidige muziekwereld duidelijk voelbaar. Deze zes artiesten praatten ooit vol lof over de Queen-frontman.

1. Axl Rose

"Als ik Freddie Mercury's teksten niet had om aan vast te houden als kind, wist ik niet waar ik nu zou zijn. Het leerde me over allerlei soorten muziek. Ik heb geen grotere leraar in mijn leven gehad."

2. Kurt Cobain

"Ik deed vaak een tukje in de bus en dan luisterde ik naar Queen. Opnieuw en opnieuw. Een paar keer was de batterij van de bus leeg en dan zaten we vast omdat ik te veel naar Queen had geluisterd."

3. Robert Plant

"Het is enorm zeldzaam voor artiesten om een succesvolle muzikant te zijn, en dit ook met zelfvertrouwen uit te stralen. Freddie had dit, en er zijn er maar weinig die dit hadden."


4. David Bowie

"Eén van de meest theatrale performers. Freddie ging een stap verder dan de rest. Hij ging net over het randje. En ik zal natuurlijk altijd waardering hebben voor een man in een strakke broek!"

5. Seal

"Eén van de beste artiesten die ooit hebben geleefd. Zijn manier om zijn zang écht aan te laten komen was ongelofelijk."

6. Katy Perry

"Freddie Mercury was, en is nog steeds, mijn grootste invloed. De combinatie van zijn sarcastische benadering naar hoe hij zijn teksten schrijft en zijn 'het interesseert me allemaal niks' houding hebben mijn muziek geïnspireerd."

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie