Programma

Kies de Klassieker: 'It's My Life'

  1. Nieuwschevron right
  2. Kies de Klassieker: 'It's My Life'

Soms is het moeilijk kiezen welke versie van een nummer de beste is. 'It's My Life' was in twee fantastische versies een hit.

Talk Talk

Nee, we hebben het hier niet over de nummer 1-hits van Dr. Alban of Bon Jovi. Ook deze nummers waren twee keer een hit (die van Dr. Alban in een vertaling van Hans Kraay Jr. en die van Bon Jovi in een akoestische versie), wat maar aangeeft dat nummers die 'It's My Life' heten het bovengemiddeld goed doen in de charts. De klassieker die wij bedoelen, is de synthpophit 'It's My Life' van de Britse band Talk Talk. Het wordt als een klassieker binnen de new wave-stroming beschouwd, maar kwam in 1984 niet hoger dan nummer 30 in de hitlijst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

No Doubt

De Amerikaanse rockband No Doubt heeft een handvol 90s-classics, waaronder 'Just A Girl' en natuurlijk de nummer 1-hit 'Don't Speak'. Voordat zangeres Gwen Stefani een solocarrière start, brengt No Doubt een Best Of-album uit met daarop een cover van Talk Talks 'It's My Life'. Het nummer wordt de tweede top 10-notering voor de groep. Met een zesde plek scoort No Doubts opname veel hoger dan de originele versie. Overigens presteert Gwen op eigen houtje veel beter dan met haar band: ze heeft tot nu toe tien Mega Top 50-hits, waarvan zeven top 10-noteringen.

Welke versie is volgens jou Klassieker. Het origineel, of de cover?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ken Je Klassiekers: 20 - 26 februari | Zo vraag je een Klassieker aan:

Web: nporadio2.nl/kenjeklassiekers
NPO Radio 2 App: stuur een appje naar de studio
SMS: stuur een smsje naar 2222
Twitter: @NPORadio2 #kenjeklassiekers

Ster advertentie
Ster advertentie