Programma

Angus Young onherkenbaar bij Guns 'N Roses in Nijmegen

  1. Nieuwschevron right
  2. Angus Young onherkenbaar bij Guns 'N Roses in Nijmegen

In de Legendarisch Live van deze week kijken we naar een briljante samenwerking op Nederlandse bodem. Toch hoefde Angus Young niet ver van huis om 'Whole Lotta Rosie' te komen spelen met Guns 'N Roses.

In 2017 was Guns 'N Roses na vele jaren weer in Nederland te zien. Veel fans die naar het Goffertpark in Nijmegen waren gekomen, konden hun geluk echter niet op. Want naast Axl Rose en Slash kwam ook Angus Young van AC/DC het podium op om twee nummers mee te spelen.

Goedmakertje

In een eerdere tour van AC/DC waren de rollen omgedraaid. Nadat Brian Johnson, leadzanger van AC/DC, gehoorproblemen kreeg, viel Axl Rose voor hem in en maakte de tour af met de Australische rockband. Misschien was de actie in Nijmegen een goedmakertje van Angus tegenover Axl?

Nederlandse vrouw

Erg ver hoefde Angus niet te reizen om in Nijmegen te komen. Young heeft namelijk al jarenlang een huis in Nederland. De gitarist liet in 2009 een enorm huis bouwen in Aalten, in Gelderland. Hij woont hier met zijn Nederlandse vrouw, Ellen van Lochem. De twee zijn getrouwd in 1980, maar Angus probeert zijn privéleven zoveel mogelijk uit de media te houden.

Schoolboy

Angus Young probeerde in de jaren '70 een aantal verschillende kostuums, maar nadat een gorilla, Zorro en Superman niet aansloegen, koos hij voor de schoolboy-look. Later gaf hij aan dat dit hem doet denken aan de tijd dat hij zorgeloos gitaarspeelde tijdens zijn schooltijd.

Tijdens het optreden in Nijmegen lijkt Young bijna onherkenbaar. Want waar is zijn vertrouwde schoolboy-outfit? Die heeft hij waarschijnlijk een Aalten laten liggen, maar dat mag de pret niet drukken. Hij speelt mee met 'Whole Lotta Rosie' en 'Riff Raff' en tovert onder andere zijn befaamde Chuck Berry-duckwalk uit de hoge hoed.

Aankomend jaar is Guns 'N Roses weer in Nederland te zien. De legendarische rockband sluit het Limburgse festival Pinkpop af. Bekijk 'Whole Lotta Rosie' met Guns 'N Roses hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

VOLG DE TOP 2000

Je volgt de NPO Radio 2 Top 2000 van 25 t/m 31 december op radio, tv en online. We hebben alle kanalen voor je in een handig overzicht gezet zodat je niets hoeft te missen. Bekijk de lijst van dit jaar.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie