Programma

The Passion in 2020 naar Roermond

  1. Nieuwschevron right
  2. The Passion in 2020 naar Roermond

De tiende editie van The Passion komt op Witte Donderdag 9 april naar Roermond.

Het is de eerste keer dat The Passion naar een zuidelijke stad komt. De negende editie vond vorig jaar plaats in Dordrecht. De muzikale voorstelling waarin het paasverhaal wordt gespeeld zal dit jaar het thema #vrijheid krijgen.

Trots

Wethouder van Roermond Angely Waajen is vanzelfsprekend erg trots op haar stad. "Het is een bijzondere eer om als eerste zuidelijke stad van Nederland The Passion te mogen ontvangen. En dat ook nog in het jaar waarin Roermond onder andere 800 jaar Munsterkerk en 75 jaar bevrijding viert."

#vrijheid

Volgens organisatoren EO en KRO-NCRV sluit het thema #vrijheid naadloos aan bij het paasverhaal. “Op veel plekken in Nederland zie je de betonnen restanten van bunkers, de symbolen van onvrijheid uit een donker verleden. Die onvrijheid is er vandaag de dag gelukkig niet meer. We ervaren meer vrijheid dan ooit. En toch voelen veel mensen zich gevangen. Gevangen door beperkingen, beschadigde relaties of verlies van een geliefde. The Passion vertelt het verhaal van Jezus die perspectief geeft op leven in vrijheid”, vertelt Arjan Lock, directeur van de EO.

Ook zullen natuurlijk weer verschillende BN'ers de rollen van Jezus, Maria en de andere bijbelfiguren uitbeelden. Het is nog niet bekend wie deze rollen zullen gaan vervullen. Het evenement wordt op 9 april uitgezonden op NPO 1.

​Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie