The Passion weer te horen met audiodescriptie

Wouter brengt The Passion tot leven op NPO Radio 2

Blinden en slechtzienden kunnen The Passion dit jaar weer met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2!

Vorig jaar initieerden Wouter van der Goes en NPO Radio 2 audiodescriptie bij The Passion en na een succesvol eerste jaar en veel enthousiaste reacties krijgt dit een vervolg. Vanuit een studio op het plein bij de Grote Kerk in Dordrecht – waar The Passion dit jaar plaatsvindt – zal Wouter live op NPO Radio 2 tussen de dialogen door vertellen wat er op beeld gebeurt. 

Voor iedereen beschikbaar

“Elk jaar genieten miljoenen mensen van The Passion via NPO 1 en NPO Radio 2. Ik vind dat dit grootse en unieke muziekevent voor iedereen beschikbaar moet zijn, ook voor blinden en slechtzienden en daarom ben ik vorig jaar begonnen met audiodescriptie. Ik vind het echt te gek dat zowel NPO Radio 2 als de omroepen alle medewerking geven om dit voort te zetten zodat iedereen – ongeacht beperking - The Passion kan beleven", vertelt Wouter. 


"Ik vind dat dit grootse en unieke muziekevent voor iedereen beschikbaar moet zijn, ook voor blinden en slechtzienden en daarom ben ik vorig jaar begonnen met audiodescriptie"


- Wouter van der GoesEnthousiaste reacties

​In samenwerking met Stichting Bartiméus, het instituut voor blinden en slechtzienden in Zeist, wordt het hele verhaal voorzien van audiodescriptie. De stichting ontving vorig jaar een hoop enthousiaste reacties zoals 'Vorig jaar met de audiodescriptie was The Passion echt een beleving! Je krijgt veel meer mee en zit er echt in. Ik vond het een fantastisch experiment, dat gelukkig een vervolg krijgt' en 'Dankzij de live audiodescriptie van NPO Radio 2 kan ik sinds vorig jaar weer samen met mijn kinderen kijken naar The Passion'.

"Ik heb er enorm van genoten", aldus Marjolein van Stichting Bartiméus in Wout2Day over de audiodescriptie vorig jaar tijdens The Passion. Marjolein is blind, maar vindt het niet gek dat mensen met een goed gezichtsvermogen ook gebruikmaken van audiodescriptie. "Ik vind het heel positief. Dat het voor iedereen toegankelijk is. Ik ben blind, maar ook voor iemand die in de auto zit en om die reden niet kan kijken. Dan snap ik de uitspraak: voor iedereen die niet kan kijken. Dat vond ik heel mooi."

Zijn er dingen waar we extra op moeten letten bij deze Passion? Luister hieronder naar het antwoord van Marjolein bij Wout2Day: 

We leveren dit jaar weer audiodescriptie bij The Passion
The Passion

The Passion wordt, zoals gebruikelijk, op Witte Donderdag uitgezonden. Het evenement vindt dit jaar op 18 april plaats in Dordrecht. NPO Radio 2 zendt The Passion op Witte Donderdag tussen 18:00 en 22:00 uur uit in een gezamenlijke uitzending van de EO en KRO-NCRV, gepresenteerd door Wouter van der Goes. Henk van Steeg doet verslag. 

Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie