Programma

Pinkpop: de smaakmakers

  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop: de smaakmakers

Afgelopen weekend was het Pinksteren en dat betekent: Pinkpop! Wij hebben de smaakmakers van deze 45e editie voor je op een rijtje gezet.

The Rolling Stones

Hoogtepunt van Pinkpop dit jaar was het optreden van The Rolling Stones. Of het ook het muzikale hoogtepunt was, dat is een andere vraag. In ieder geval zorgden ze op zaterdagavond wel voor een spetterende afsluiter van de eerste dag. Ze speelden onder andere 'Only Rock 'n Roll', 'Jumpin' Jack Flash', 'Angie' en 'You Got The Silver'.

John Mayer

Op zaterdag stond John Mayer eerder op de dag op het hoofpodium van het festival in Landgraaf. Hij liet fenomenale gitaarsolo's horen en speelde onder andere 'Belief', 'Half Of My Heart' en 'No Such Thing'.

Eerste en laatste keer The Scene

The Scene gaf dit jaar een bijzonder concert, want het was de eerste en meteen ook de laatste keer dat ze op Pinkpop stonden. De band speelde onder andere 'Open' met Tom Barman (dEUS) en 'Iedereen Is Van De Wereld' met Paskal Jacobsen. Zanger Thé Lau is al een tijdje ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Bert Kranenbarg sprak Thé Lau nog in april toen dit trieste nieuws naar buiten kwam.

Ed Sheeran en Stromae spelen de tent plat

Ook de jonkies ontbraken niet op Pinkpop. Zo beklom de populaire singer-songwriter Ed Sheeran op de zondagmiddag het podium, en speelde de Belgische ster Stromae op zondag het dak van de 3FM-tent eraf. Chef'Special speelde onder andere 'In Your Arms'.

Afsluiter Metallica

Gierende gitaren en pompende drums zijn natuurlijk ook altijd goed vertegenwoordigd op Pinkpop. Zo kon er flink gerockt worden met Limp Bizkit, Biffy Clyro en Mastodon. Supergroep Metallica sloot dit jaar het festival af. In 2008 stond de band ook al op het podium in Landgraaf.

Ster advertentie
Ster advertentie