Programma

Boerenprotesten besproken in De Derde Kamer

  1. Nieuwschevron right
  2. Boerenprotesten besproken in De Derde Kamer

In de zesde aflevering van De Derde Kamer bespreken Wouter van der Goes en NOS-verslaggever Lars Geerts onder meer de boerenprotesten van de afgelopen week. En hoe zit het eigenlijk met ons pensioen?

Was het leger inzetten tegen de boeren niet een stap te ver? En waarom liet Mark Rutte zijn gezicht niet zien? Lars legt het uitgebreid uit. En wat is nou het verschil tussen de regionale protesten en de landelijke? Eén ding is zeker; de landelijke protesten zijn gemoedelijker verlopen dan bepaalde regionale. Of de boeren nou wel of niet iets hebben bereikt, het Nederlandse volk heeft de stem van de boeren gehoord.

Hoe zit het met ons pensioen?

Ook hebben ze het over ons pensioen. Het lijkt misschien een ver-van-je-bed-show, maar het is de vraag of we überhaupt wel pensioen gaan krijgen. Kunnen we niet beter zelf gaan sparen in een sok onder het matras? Lars legt uit wat er nu precies aan de hand is en dat we ons niet te veel zorgen moeten maken.

Hoelang blijft Henk Krol nog politicus?

Verder gaat Wouter op werkbezoek bij Henk Krol, fractievoorzitter voor 50PLUS. Ze hebben het over onderduiken bij heftige discussies en over hoe grote partijen er soms met zijn ideeën vandoor gaan. Wat soms best frustrerend is voor Krol. En nu hij wat ouder wordt, overweegt hij soms om te stoppen en iets heel anders te gaan doen?

Luister hier meteen naar de podcast:

#6 - DE DERDE KAMER met Henk Krol, Pensioen en Boerenprotest - De Derde Kamer

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is onder meer te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes. Natuurlijk vind je onze podcasts ook op Spotify.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie