Programma

'Skyfall' van Adele bestaat zes jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Skyfall' van Adele bestaat zes jaar

In het najaar van 2012 schrijft Adele samen met Paul Epworth de legendarische titelsong voor de gelijknamige James Bond film. Inmiddels bestaat het nummer zes jaar en is het bekroond met zes grote awards.

Symbolische betekenis

Na het uitbrengen van het album 21 is het niet lang stil rondom Adele. Iets meer dan een jaar na dato brengt de zangeres 'Skyfall' uit op een symbolische datum en tijdstip: 5 oktober om 0.07 uur. Hiermee eert ze de geheime naam van de spion én de première van 'Dr. No', de eerste Bond-film ooit. Voor de opnames van het nummer werkt ze samen met een 77-delig orkest in de befaamde Abbey Road Studio in Londen. Het groeit uit tot een grote hit die wereldwijd hoge ogen gooit. Zelfs hoofdrolspeler Daniel Craig geeft toe ontroerd te zijn nadat hij het nummer voor het eerst hoort.

Quote

Ik huilde. Toen het nummer begon en helemaal toen zij ging zingen, wist ik dat het precies bij de film paste

Daniel Craig

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kroon op het werk

Het nummer valt ontzettend in de prijzen bij de grote awardshows. Adele en Epworth winnen maarliefst zes awards: een Oscar en Golden Globe voor 'Beste Originele Nummer', een Grammy en Critic's Choice Award voor 'Beste Lied' én een Brit Award voor 'Beste Britse Single'.

Top 2000

'Skyfall' staat op plek 164 in de Top 2000. Adele heeft in totaal maarliefst dertien Top 2000-noteringen op haar naam staan. 'Someone Like You' is met plek 89 haar hoogste notering.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie