Programma

John Watts steekt 'The Worker' in een akoestisch jasje

  1. Nieuwschevron right
  2. John Watts steekt 'The Worker' in een akoestisch jasje

In de Top 2000 a gogo unplugged spelen artiesten een van hun nummers, maar dan akoestisch. Deze week de beurt aan John Watts van Fisher-Z, die 'The Worker' in een nieuw jasje steekt.

In een Top 2000 a gogo uit 2007 vertelde John Watts ons in Brighton het verhaal achter 'The Worker' van zijn band Fisher-Z. In het gezelschap van Johns ouders begint hij te vertellen. Hij herinnerde zich dat zijn vader 's ochtends altijd heel vroeg naar Londen vertrok om te werken. Hij wist niet anders dan dat zijn vader de trein nam. Toen hij de eerste Fischer-Z plaat maakte, leek het hem logisch om over zijn vader te schrijven. Zo werd Johns vader het thema van 'The Worker'.

Top 2000 a gogo unplugged

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drumstel op schoot

John vertelt dat hij al sinds zijn veertiende bij verschillende bandjes speelde. Toen hij op school zat, reed zijn moeder hem met drumstel en al op schoot naar school. Ze was geen voetbal-, maar een bandmoeder. Stiekem dachten zijn ouders dat hij psycholoog zou worden, maar dat wilde John absoluut niet: "De universiteit was slechts een goede manier om de band te subsidiëren."

Simon and Garfunkel

Volgens Johns vader slaat het nummer totaal niet op John als muzikant. Daar is John het helemaal mee eens: "Ik heb nooit echt gewerkt, maar dat wilde ik ook niet. Ik wilde of de sportwereld in of muzikant worden." John is iemand die zich wil verzetten tegen alles wat een sleur is, maar ook tegen alles wat goed is. "Dat is zakelijk niet zo verstandig, maar wel in de kunst."

Bekijk hieronder het hele verhaal achter 'The Worker':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000 a gogo

Je ziet iedere donderdag een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo op YouTube.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie