Programma

Matthijs over Zwagerman

  1. Nieuwschevron right
  2. Matthijs over Zwagerman

Schrijver Joost Zwagerman is op dinsdag 8 september uit het leven gestapt. Zwagerman was vaak te gast in De Wereld Draait Door. Sander belde Matthijs.

Samen opgegroeid

Joost Zwagerman is overleden op 51-jarige leeftijd. De schrijver kampte al langer met depressies, maar toch zagen velen zijn overlijden niet aankomen. Hij was als kunstkenner en schrijver vaak te gast in het programma De Wereld Draait Door, en Matthijs van Nieuwkerk heeft hem door de jaren heen beter leren kennen. "Ik kreeg mijn eerste baantje bij Het Parool als literatuurredacteur in de tijd dat hij net met zijn eerste boeken kwam. We zijn samen in de media opgegroeid", aldus Matthijs van Nieuwkerk.

Zijn beste momenten

Van Nieuwkerk heeft goede herinneringen aan Joost Zwagerman: "Wat ik me nu pas besef is dat ik hem op zijn beste momenten zag. Als hij bij ons was, was hij altijd energiek. Hij had er zin in en soms zag ik zelfs een klein stukje levenslust. Het was een hartelijke en innemende jongen, reuze inspirerend en heel wijs."

Geen gast

Op zijn sterfdag zou Zwagerman eigenlijk in de uitzending van De Wereld Draait Door aanwezig zijn, maar dit werd verplaatst door uitstel van de publicatie van zijn rubriek in de Volkskrant.

Beluister hier de volledige reactie van Matthijs van Nieuwkerk op het overlijden van Joost Zwagerman terug.

Ster advertentie
Ster advertentie