Programma

Nieuw album van Coldplay

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw album van Coldplay

Nog voor de feestdagen moet het nieuwe album van Coldplay verschijnen. Langzaamaan druppelen er al wat details naar buiten. We zetten ze op een rij.

Tweeluik

De titel van het zevende Coldplay-album luidt A Head Full Of Dreams. De albumtitel is een verwijzing naar de hit 'A Sky Full Of Stars' van het voorgaande album Ghost Stories. Volgens de bandleden vormen de albums een tweeluik, waarbij het kille Ghost Stories de nacht vertegenwoordigt en de opbeurende opvolger de dag.

Spirograaf

Op posters in enkele grote wereldsteden en via social media deelde Coldplay de albumcover van A Head Full Of Dreams en de datum 4 december, de vermoedelijke releasedatum van het album of een single. Zanger Chris Martin droeg het spirograafachtige ontwerp eerder dit jaar op een T-shirt op een festival.

Opnieuw duet met Rihanna?

We weten inmiddels ook al dat Coldplay in de studio heeft gezeten met technicus Phil Tan, die veelvuldig gewerkt heeft met Mariah Carey en Rihanna. Nu werkte Coldplay al eerder samen met Rihanna, op het nummer 'Princess Of China', dus wie weet keert de zangeres terug voor een duet met Chris Martin?

Noors duo

Coldplay heeft diverse producers benaderd, waaronder twee oude bekenden: Rik Simpson en Goldfrapps Davide Rossi, die beide aan de voorgaande drie albums meewerkten. Nieuw is de samenwerking met het Noorse duo Stargate, dat eerder hits maakte voor Beyoncé ('Irreplaceable'), Alexis Jordan ('Happiness') en Katy Perry ('Firework').

Maar wat staat er eigenlijk op?

Het enige wat we eigenlijk nog niet weten, is welke liedjes er op A Head Full Of Dreams komen te staan. Het enige recente nieuwe nummer is 'Amazing Day', dat Coldplay in september voor het eerst live speelde.

Een flard nieuwe muziek

Dit nummer staat er in elk geval wél op, al weten we nog niet hoe het heet. Coldplay laat maar een paar seconden van het nieuwe nummer horen, maar dat klinkt al veelbelovend!

#AOAL #AHFOD

Posted by Coldplay on woensdag 4 november 2015

ANGELINA JOLIE

Mogelijk bevat A Head Full Of Dreams een nummer dat in een toekomstige film van Angelina Jolie te horen is. Samen met echtgenoot Brad Pitt bezocht de actrice in juni de Air Studio in Londen, waar Coldplay op dat moment aan het werk was. Dit jaar nog verschijnt de door Jolie geschreven en geregisseerde film By The Sea, waarin het echtpaar de hoofdrol speelt. Eerder maakte Coldplay al 'Miracle', voor de door Jolie geregisseerde rolprent Unbroken.

Ster advertentie
Ster advertentie