Programma

Hoe gaat de Tour de France er dit jaar uitzien?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe gaat de Tour de France er dit jaar uitzien?

Twee maanden later dan gepland, maar de Tour de France gaat dit weekend eindelijk van start. Sportverslaggever Sebastiaan Timmerman praat Jan-Willem en Jeroen bij, terwijl hij onderweg is naar Frankrijk.

De 107e editie van de Tour de France zou op 27 juni tot en met 19 juli 2020 gehouden worden, maar vanwege de coronapandemie moest het verplaatst worden. Gelukkig is het moment daar. Op 29 augustus klinkt het startschot van de Tour de France in Nice.

'De coronacrisis hangt als een zwaard van damocles boven de tour'

Ondanks dat de Tour door mag gaan zijn er nog steeds strenge regels. "We starten uitgerekend in Nice dat een code oranje heeft gekregen in Nederland. In Frankrijk noemen ze het een code rood", legt Timmerman uit. "We moeten er extra op gaan letten. En die hele coronacrisis hangt als een zwaard van damocles boven de Tour."

Nauwlettend in de gaten houden

De Tour eindigt in Parijs, maar kan het ook eerder gestopt worden vanwege de coronapandemie? "De Franse regering heeft al aangegeven dat ze de situatie nauwlettend in de gaten houden en eventueel kunnen besluiten dat het over is met de Tour. Maar de tourorganisatie houdt dat zelf ook nauwlettend in de gaten", vertelt de sportverslaggever. "Het kan zijn dat de tour eerder ten einde komt en dat dan bijvoorbeeld de renner die op dat moment in het geel rijdt tot winnaar wordt uitgeroepen."

Is publiek welkom langs de lijn? Je hoort het hieronder:

JAN-WILLEM START OP!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie