Programma

Terugkeer Lindsey Buckingham bij Fleetwood Mac definitief uitgesloten

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugkeer Lindsey Buckingham bij Fleetwood Mac definitief uitgesloten

Als de deur voor Lindsey Buckingham al op een kiertje stond om terug te keren bij Fleetwood Mac, heeft Mick Fleetwood die deur keihard dichtgeslagen. Dit maakt hij duidelijk in een interview met Rolling Stone.

Zanger en gitarist Lindsey Buckingham werd in 2018 ontslagen uit de band. Fleetwood Mac besloot verder te touren met gitarist Mike Campbell van Tom Petty And The Heartbreakers en Neil Finn van Crowded House.

'Geen punt van discussie'

In het interview vertelt Mick Fleetwood dat er Fleetwood Mac altijd een vreemde eend in de bijt is geweest. "We zijn nu heel toegewijd aan Neil en Mike. De terugkeer van Lindsey is geen punt van discussie, dus daar moet ik 'nee' op antwoorden." Volgens hem is er geen situatie mogelijk waarin Lindsey weer zou kunnen terugkeren in de band.

Het is altijd al een drama geweest rondom de formatie de band en nu, 50 jaar later, is die storm nog steeds niet gaan liggen. "Neil en Mike hebben veel respect voor Lindsey. De situatie is nooit een geheim geweest, we waren niet gelukkig. Daarom gingen we uit elkaar." Stevie Nicks noemde later nog als reden van zijn vertrek dat Lindsey teveel tijd in zijn solowerk wilde steken.

Fleetwood Mac op Pinkpop

Afgelopen zomer speelde Fleetwood Mac nog op Pinkpop. Zonder Lindsey dus, maar met Neil en Mike.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie