Programma

Op audi

  1. Nieuwschevron right
  2. Op audi

Bij zeer hoge uitzondering liet Prince pers toe in zijn studiocomplex in Minneapolis. NRC-journaliste Amanda Kuyper mocht op bezoek bij de muzikant.

Geheel onverwacht

De muzikant die we kennen van hits als 'Purple Rain', 'Cream' en 'When Doves Cry' is altijd zeer terughoudend. "Het is bekend van hem dat hij in principe niet met de pers praat en de muziek voor zich laat spreken", weet Kuyper, de jazzrecensent bij de NRC. "Plotsklaps kwam er een uitnodiging: Prince wil praten!"

Belachelijk groot

Er waren in totaal vijf journalisten uit Europa uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de Paisley Park Studio's van Prince. "We kregen een rondleiding langs alle studio's waar hij werkt. Wat mij opviel was een belachelijk groot mengpaneel en een grote stoel met een microfoon erboven. Hij hoeft dus niet eens van zijn plek om iets in te zingen!"

Doet 'ie het of doet 'ie het niet?

Helaas mochten er geen foto's gemaakt worden. "Ik mocht mijn interview ook absoluut niet opnemen, dus ik stond daar heel klassiek met een notitieblokje." Het gerucht gaat dat Prince op 5 december een optreden geeft in Carré te Amsterdam. "Prince heeft het nog niet bevestigd", aldus Kuyper. "Maar laten we er maar van uit gaan dat het wel zo is!"

Ster advertentie
Ster advertentie