Programma

The Doobie Brothers gaan na 25 jaar weer touren met Michael McDonald

  1. Nieuwschevron right
  2. The Doobie Brothers gaan na 25 jaar weer touren met Michael McDonald

Voor het eerst sinds de jaren negentig zullen The Doobie Brothers weer op het podium staan met frontman Michael McDonald. Dit zal zijn ter ere van hun 50-jarig jubileum.

De Amerikaanse rockband werd in de jaren zeventig wereldberoemd met hits als 'Long Train Runnin' en 'Listen to the Music'.

Invaller McDonald

Michael McDonald werd in eerste instantie alleen als invaller opgeroepen voor Tom Johnston, maar bleef in 1976 aan als frontman van de band. Na het succes van de band eind jaren '70 besluit de band begin jaren tachtig uit elkaar te gaan. Wél wordt er eerst een afscheidstournee ondernomen.

In de jaren daarna had Michael McDonald nog een paar hits in Amerika, maar het succes met The Doobie Brothers werd nooit meer evenaard. Buiten een paar eenmalige optredens heeft McDonald niet meer met zijn voormalig bandleden opgetreden. Nu komen zij weer voor het eerst samen voor een reeks optredens.

50th Anniversary Tour

De line-up voor de Amerikaanse tour zal bestaan uit Tom Johnston, Patrick Simmons, John Mcfee en McDonald. Zanger en gitarist Johnston geeft in een statement aan er veel zin in te hebben: "We hebben oprecht zin in onze 50th Anniversary Tour. Hiermee vieren we de gehele bandhistorie. We zullen dus ook nummers spelen van al onze albums, inclusief nieuwe muziek."

The Doobie Brothers zullen op 30 verschillende plekken optreden in de Verenigde Staten. Er lijken nog geen plannen te zijn voor een Europese tour.

Beluister hieronder 'Long Train Running':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stemweek

Wil jij The Doobie Brothers weer in de Top 2000 krijgen? Van 1 tot en met 7 december kun je weer stemmen.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube


Ster advertentie
Ster advertentie