Programma

Ga je slechter slapen na het eten van knoflook?

  1. Nieuwschevron right
  2. Ga je slechter slapen na het eten van knoflook?

Dat een kopje koffie je kan wakker houden 's nachts is geen verrassing, maar knoflook? Paul belt met slaapexpert Winni Hofman om te checken of knoflook echt je nachtrust kan verpesten.

Winni vertelt: "Het hangt er vanaf hoe gevoelig je ervoor bent. Het kan je darmen nogal verstoren, door het sulfiet wat erin zit. Dan kan je last krijgen van maagoprispingen, waardoor je niet lekker slaapt." De invloed van knoflook op de slaaprust zal dus per persoon verschillen, maar het kan wel degelijk voor onrustige nachten zorgen.

Pittig eten

In principe heeft voeding over het algemeen altijd invloed op je slaap. Ook pittig eten bijvoorbeeld: "Pittig eten is iets waar je darmen druk mee bezig zijn en waar je darmen niet zo van houden, dus daar kan je tijdens je slaap last van krijgen." Het zou dus goed kunnen dat je onrustig slaapt na het eten van een pittige curry.

Slaapmutsje

En hoe zit het dan met het bekende slaapmutsje? Ook dat raadt slaapexpert Winni af: "Van alcohol kun je meer tot rust komen en ontspannen en dat is het beste om goed te kunnen slapen. Het probleem met alcohol is dat het op het begin goed werkt, maar daarna de rest van je slaap kapot maakt. Alcohol vlak voor je gaat slapen, het zogeheten 'slaapmutsje', kun je beter niet doen."

Hoe kan je de slaaprust wél stimuleren? Luister hieronder naar het hele fragment.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort De Wild in de Middag iedere werkdag van 16:00 tot 18:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Unsplash

Ster advertentie
Ster advertentie