Programma

Zanger Tim Akkerman liet zich inspireren door The Boss

  1. Nieuwschevron right
  2. Zanger Tim Akkerman liet zich inspireren door The Boss

Bas Louissen is al achttien jaar fan van Bruce Springsteen en doet sindsdien hard zijn best om vrienden en kennissen ook te overtuigen van hoe goed de rockster uit New Jersey is. Of dat lukt, hoor je in de podcastserie Springsteen Podcast.

Toen Bas Louissen in 2003 door zijn vader werd meegenomen naar een concert van Bruce Springsteen in de Kuip in Rotterdam, werd hij op slag een evangelist. Iedere dag luistert hij naar zijn muziek. Op internet staat een lijstje van iemand met tien redenen waarom Bruce Springsteen zo afschuwelijk is, één van die redenen: zijn fans! “Springsteen is nog wel ok,” zo omschrijft hij, “maar de fans zijn verschrikkelijk.” Maar wie zijn zij dan? En wat maakt de band tussen de band en zijn fans zo bijzonder en intiem?

Vierde aflevering

In aflevering vier praat hij met mensen met een groot podium die, net als hij, groot fan zijn. Zo bezoekt hij zanger Tim Akkerman, die zich in zijn optredens laat inspireren door The Boss. Europarlementariër Frans Timmermans vond de enkele keer dat hij hem heeft mogen ontmoeten, heel bijzonder. Mede doordat zij op ideologisch en politiek vlak hetzelfde naar de wereld kijken. En voor radio-dj Gerard Ekdom kwam zijn grote droom uit toen hij Springsteen mocht interviewen en eindelijk met hem op de foto mocht.

#4 - De zanger, de politicus en de radio-dj

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Springsteen Podcast

In 'Springsteen Podcast' onderzoekt Bas Louissen, bekend van de podcast 'Man man man', de wereld van de Springsteen-fans. Wat is het in Bruce Springsteen dat zijn fans zo intens zijn? Dat hij zo bewonderd wordt? En dat ze geen genoeg van zijn muziek kunnen krijgen? Bas spreekt met diehard fans die Bruce vaak live hebben zien spelen, die hem hebben ontmoet en die bij hem in de kleedkamer hebben gezeten, om op zoek te gaan naar wat hen verbindt. Daarnaast spreekt Bas met leden van de fanclub en een aantal bekende fans: Gerard Ekdom, Frans Timmermans, Kluun, Art Rooijakkers, Leon Verdonschot en Tim Akkerman. 'Springsteen Podcast' is vanaf woensdag 26 mei wekelijks te beluisteren via je favoriete podcast app en de NPO Radio 2-app.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie