Programma

Pratende prullenbak moet zwerfafval in Amsterdam stoppen

  1. Nieuwschevron right
  2. Pratende prullenbak moet zwerfafval in Amsterdam stoppen

"Jam jam, daar had ik net zin in." In de Indische buurt in Amsterdam staan vanaf nu pratende prullenbakken om zwerfafval tegen te gaan!

Compliment voor het weggooien van je afval

"Papier hier." Iedereen kent Holle Bolle Gijs natuurlijk wel. Vanaf nu kun je in de Indische buurt in Amsterdam ook worden aangesproken door een prullenbak. Je krijgt een compliment als je er afval ingooit. Mede-initiatiefnemer Wim de Waard in Wout2Day: "We hopen dat mensen hun zwerfafval vanaf nu in de bakken gooien." Om schade aan de pratende prullenbakken te voorkomen zijn ze vandalisme-proof gemaakt. De Waard: "Ik denk dat iedereen er overdag wel lol in heeft en zijn afval er met veel plezier ingooit. Je weet alleen nooit of er een paar van die opgeschoten jongens en meisjes zijn die er ander vermaak in zien."

Wat zegt de prullenbak dan?

Wouter heeft de primeur en mag laten horen wat de prullenbak zoal zegt. Voorbijgangers krijgen bijvoorbeeld dit te horen: "Joehoe! Ik heb honger." Gooi je je afval netjes weg? Dan zegt de prullenbak "Was dat speciaal voor mij?" of zelfs "Jam jam, daar had ik net zin in." Het zou volgens De Waard zomaar kunnen dat er binnenkort op meer plekken in de hoofdstad pratende prullenbakken te vinden zijn: "Ik hoop natuurlijk dat het niet nodig is. Als dit blijkt te werken en op andere plekken ook nodig is, gaan we er meer neerzetten."

Wie gaat er schuil achter de stem van de pratende prullenbak? Check het hele interview in Wout2Day hier:

Pratende prullenbakken in Amsterdam. Maar van wie is toch die stem?

WOUT2DAY

Je hoort Wouter maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 20.00 uur met Wout2Day op NPO Radio 2!

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie