Programma

Geveild vest Kurt Cobain brengt recordbedrag op

  1. Nieuwschevron right
  2. Geveild vest Kurt Cobain brengt recordbedrag op

Afgelopen weekend is het vest dat Kurt Cobain droeg tijdens het legendarische MTV Unplugged-optreden van Nirvana voor een recordbedrag geveild. Nog nooit heeft een vest zoveel opgebracht.

Vlekken en smetten

Het olijfgroene vest van de oud-Nirvana zanger is geveild voor maar liefst 304.000 euro (!). De verwachtingen zijn hiermee flink overtroffen aangezien er voorspeld werd dat het vest tussen de 180.000 en 270.000 zou opbrengen. Het vest is al 26 jaar niet gewassen en ziet er nog precies hetzelfde uit als toen Kurt het droeg. Het vest is nooit opgeknapt, mist er een knoop en zit er een brandgat van een sigaret in. Voor meer dan 300.000 euro heb je dus wel wat.

Het is overigens niet eerste keer dat het vest van Cobain is geveild. De vorige eigenaar kreeg het vest al voor een bescheiden 100.000 euro.

Gekke veilingitems

Het vest van Cobain is niet het enige item dat afgelopen weekend werd geveild. Ook werden er duizenden euro's betaald voor motorvoertuigen van Elvis Presley en een vest van Micheal Jackson.

Benieuwd naar andere gekke veilingitems van artiesten? Check hier welke props er allemaal onder de hamer zijn gegaan, zoals bijvoorbeeld de geelbruine tand van John Lennon.

MTV Unplugged in New York

Het MTV Unplugged-optreden van Nirvana staat bekend als één van de meest iconische optredens in de muziekgeschiedenis. Het concert is opgenomen op 18 november 1993, een paar maanden voor Kurt Cobain een einde maakte aan zijn leven op 5 april 1994. Een jaar na de opnames bracht de band het live-album MTV Unplugged in New York uit. Het akoestische album werd een groot succes en behaalde de allereerste positie in de Billboard 200.

Bekijk hier het optreden waar Kurt Cobain het welbekende vest aan heeft:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie