Programma

Wat betekent Goede Vrijdag?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat betekent Goede Vrijdag?

In deze aflevering van de podcast 'Eerst Dit' vertelt Jurjen ten Brinke over de essentie van wat Goede Vrijdag betekent, wat er 2000 jaar gebeurde en wat dit voor ons nu te zeggen heeft. Ook gaat hij in op het Christelijke feest Pasen.

Elk jaar komt het terug: Goede Vrijdag en Pasen. De belangrijkste dagen in het christendom. Ongetwijfeld heb je The Passion weleens gezien over het verhaal hoe Jezus sterft aan een kruis en uiteindelijk opstaat uit de dood.

Misschien heb je behoefte aan wat meer achtergrond of een opfrissing over deze bijzondere momenten en waarom dit centrale momenten in het christelijk geloof zijn. EO-huisdominee Jurjen ten Brinke neemt je in twee korte podcasts mee in wat hij vanuit de Bijbel gelooft over Pasen en Goede Vrijdag. Misschien klinkt het je vreemd in de oren. Misschien ook niet. Laat je verrassen.

Deze podcasts zijn als specials onderdeel van Bijbelpodcast Eerst dit van de EO en NPO Radio2. Eerst dit maakt elke werkdag korte Bijbelpodcasts van zeven minuten met daarin een Bijbellezing en een overdenking over hoe dit relevant wordt in ons leven.

SPECIAL | Wat is Goede Vrijdag? - Eerst dit

SPECIAL | Wat vieren we met Pasen? - Eerst dit

Eerst Dit

Eerst Dit is een dagelijkse bijbelpodcast van EO en IZB voor thuis of onderweg. Elke dag 7 minuten bijbellezing en overdenking. Luisteren helpt je om in je drukke leven te groeien in geloof in God en het volgen van Jezus. Luister hier naar meer afleveringen.

Foto omslag: EO / IZB


Ster advertentie
Ster advertentie