Programma

30 MINUTEN RAUW met René Froger

  1. Nieuwschevron right
  2. 30 MINUTEN RAUW met René Froger

Ruud de Wild sprak een half uur lang met René Froger over onder andere zijn sterrenbestaan, de roddelpers, de nadelen van zijn bekendheid en of hij Gordon eigenlijk mist..

Roddels

Is hij geworden wat hij wilde zijn? "Mijn leven is een jongensboek", vertelt Froger. "Het is een droom. Alhoewel, de weg ernaar toe is het makkelijkst. Om het te blijven, dat is super moeilijk." Zijn beroemdheid kent ook nadelen, want wat doen roddels met hem? "Ze komen al dertig jaar mijn huis niet in. En als iemand bij mij thuis erover begint, moet die de kamer uit. Het mag geen onderdeel zijn van mijn leven", legt Froger uit aan De Wild. Kan het hem boos maken? "Nee, maar het brengt een negatieve indruk. En ik vind een negatieve indruk meenemen in een huis wat heel gelukkig is, dat komt bij mij niet eens over de deur", vertelt Froger.

Boze jogger?

Heeft hij ooit iemand aangevallen? "Nou, haha. Natasha en ik waren een tijdje uit elkaar, we praten over 22 jaar geleden, en op een gegeven moment, aan de overkant bij mij thuis, werd een ander huis gebouwd. Dat was nog een soort van brakke grond. Daar stond in die periode elke dag een auto, ik weet nog heel goed, met een rode fotografe. Dat was echt in een kut periode. Je bent alleen, je voelt je al vreselijk", vertelt Froger. Hij kwam alleen voor optredens zijn huis uit en verder wilde hij eigenlijk weinig met mensen te maken hebben. Hij vertelt verder: "Op een gegeven moment komt de postbode, die man ken ik al jaren, en die zegt ‘ze staan er weer hoor’. Dat was net op een moment dat ik zó boos was, dus ik gooi m’n poort open en toen ben naar die auto toegerend, echt gerend, want toen was ik er echt klaar mee, en toen hoorde ik die vrouw tegen die chauffeur zeggen ‘gas, gas, hij is echt boos!’, dus ze reden die straat uit. Maar toen, twee weken later, dat was wel weer humor, in de weekend ofzo, stond een stukje, en dan zie je René Froger in een joggingpak, met pantoffels aan, en daar stond onder ‘Ondanks alle narigheid weet René Froger toch nog tijd te vinden om te joggen’. Dat vond ik wel weer humor, haha!"

Gordon

René Froger zingt nog steeds met de Toppers, maar al een aantal jaren is Gordon geen onderdeel meer van de groep. ‘Mis je Gordon?', vraagt Ruud zich af. "Nee. Nee. Van m’n levensdagen niet", vertelt Froger. En of het nu beter is? "Ja, drie keer. Muzikaal is het gewoon veel beter geworden. En ik denk dat de homogeniteit binnen de groep een stuk groter is. Er is veel meer rust."

Wat zijn nog meer nadelen van zijn bekendheid en is Tino Martin zijn beste kopie? Je hoort 't in een nieuwe 30 MINUTEN RAUW.

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie