Programma

NPO Radio 2 Presenteert... Janelle Monáe

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2 Presenteert... Janelle Monáe

Na een zomerbreak duikt de NTR op themakanaal NPO 2 Extra weer in de schatkist die vijftig jaar popmuziek heet.

Janelle Monáe

Aan de hand van de actualiteit presenteert onze eigen Leo Blokhuis in nieuwe afleveringen van 'NPO Radio 2 presenteert…' weer de mooiste concerten en documentaires. Deze keer aandacht voor de zangeres, producer, actrice én activiste die volgende week twee avonden Paradiso vult: Janelle Monáe.

Film met Nederlands tintje

Voor wie geen kaartje heeft, is er deze aflevering de film over Monáe die hoort bij het in april verschenen album Dirty Computer. Een leuk weetje is dat er een flink Nederlands aandeel in de film zit: de clip bij de track ‘Pynk’ is gemaakt door regisseur Emma Westenberg (Blue and You). En de inmiddels wereldberoemde vaginabroek is van de Nederlandse ontwerper Duran Lantink.

Het verhaal van de film Dirty Computer: An Emotion Picture gaat over een jonge vrouw Jane 57821 (Janelle Monáe) die leeft in een toekomstige, totalitaire wereld waar aan burgers alleen nog wordt gerefereerd als ‘computers’. Aan het einde van deze aflevering maken we degenen die wél een kaartje hebben voor de Paradiso-shows vast lekker met beelden van Monae’s (tot nu toe) enige show op North Sea Jazz, uit 2012.

Wat: NPO Radio 2 presenteert… Janelle Monáe
Waar: NPO 2 Extra (voorheen NPO Cultura)
Wanneer: Vrijdag 31 augustus om 23.00 uur

BLOKHUIS

Je hoort Leo Blokhuis elke zondagavond van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NTR

Ster advertentie
Ster advertentie