Programma

The Voice-winnaar Dani verklaart betekenis achter single Fragile

  1. Nieuwschevron right
  2. The Voice-winnaar Dani verklaart betekenis achter single Fragile

The Voice-winnaar Dani van Velthoven vertelt in De Kloosteravond over zijn single Fragile. Het nummer lag al een tijdje op de planken toen zijn vriend Azad overleed in mei. Dat gaf het nummer nog meer betekenis.

Begin dit jaar won Dani van Velthoven The Voice. Sindsdien is er veel veranderd in het leven van de Purmerender. Eind mei overleed zijn soulmate en vriend Azad, wat volgens Dani de donkerste week van zijn leven is geweest. "Het nummer was toevallig al geschreven. Een paar maanden terug is mijn vriend uit het leven gestapt en toen had het nummer zoveel meer betekenis. Toen dachten we (Dani en tekstschrijver Nick Klyne): 'Dit is het nummer dat we gaan releasen.'" Samen met Martine duikt hij in de betekenis achter het nummer, aan de hand van de volgende lyrics.

"I find hope in the seconds, of happiness where you give in"

Dani: "Het is hoop vinden in de seconden die gegeven zijn. Je hebt bepaalde kleine momentjes in het leven die je uit een bepaald gevoel kunnen trekken. [...] Als je mensen om je heen hebt, vrienden of familie, die je af en toe uit dat gevoel kunnen halen, dat geeft hoop. Er is licht aan het einde van de tunnel."

"What can I say to you, when there is nothing new, and all I have's a sympathetic smile"

"Als het gaat om mentale gezondheid gaat, lijkt het soms wel een wedstrijdje. Dan gaat het erover wie het het slechtste heeft." Volgens Dani is het echter het belangrijkste om iemands gevoel te erkennen. "De zin is heel onschuldig, het gaat om iemand willen helpen. Wat kan je nog tegen iemand zeggen? Het enige wat ik kan doen is een luisterend oor bieden en een vriendelijke lach geven om te zorgen dat iemand zich oké voelt."

Luister hieronder naar het volledige fragment voor meer verklaring:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Kloosteravond

Je hoort De Kloosteravond elke zondagavond van 22.00 tot 24.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Instagram Dany

Ster advertentie
Ster advertentie