Programma

Zeldzame bootleg Pink Floyd opgedoken

  1. Nieuwschevron right
  2. Zeldzame bootleg Pink Floyd opgedoken

Een opname van een optreden van Pink Floyd uit 1975 in Los Angeles is opgedoken. Te horen is hoe de groep onder andere het volledige Dark Side Of The Moon-album speelt.

De band rond David Gilmour en Roger Waters staat op 26 april 1975 in de Sports Arena in Los Angeles. In september van dat jaar verschijnt Wish You Were Here, het album waarop Pink Floyd een ode brengt aan voormalig bandlid Syd Barrett. Tijdens deze tournee kunnen fans voor het eerst kennismaken met nummers die uitgroeiden tot klassiekers, zoals de titeltrack en Shine On You Crazy Diamond.

Dark Side Of The Moon

Naast de eerste kennismaking met werk van Wish You Were Here bestaat de setlist voor een groot deel uit materiaal van Dark Side Of The Moon, dat integraal gespeeld wordt. Tijdens het 2,5 uur durende concert komen nummers als Time, Money en Breathe voorbij.

De opname van het concert is gemaakt door Mike Millard, een Amerikaan die in de jaren 70 en 80 op slinkse wijze bootlegs opneemt. Zijn methode: met een rolstoel opnameapparatuur naar binnen smokkelen, die hij verbindt met een microfoon in zijn hoed. Op deze manier legt Millard niet alleen dit concert van Pink Floyd vast, maar maakt hij ook opnames van The Rolling Stones, Rush en Led Zeppelin. De opname van dit optreden circuleert al een tijd, maar is nu voor het eerst in hoge kwaliteit beschikbaar.

Beluister het concert van Pink Floyd hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pink Floyd in de NPO Radio 2 Top 2000

Wish You Were Here, de ode aan de op 7 juli 2006 overleden Syd Barrett, is de hoogste notering in de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer bezet in 2020 de negende plek op de lijst. In totaal staan er twaalf nummers van Pink Floyd in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie