Programma

Het vakantiebandje van...

  1. Nieuwschevron right
  2. Het vakantiebandje van...

Wie op vakantie gaat, neemt vast wat leuke muziek mee op reis of juist weer mee terug. Deze zomer gaan we op reis met de dj's van NPO Radio 2.

Staat van Stasse

Waar ga je op vakantie als je je eigen staat hebt? We vragen het aan ons eigen staatshoofd Stefan Stasse, die elke avond tussen 20.00 en 22.00 uur de Staat Van Stasse presenteert op NPO Radio 2. Stefan gaat vaak op staatsbezoek, zo blijkt.

Gipsy Kings: 'Bamboléo'

Het vrolijke 'Bamboléo' was in de zomer van 1988 de eerste hit van Gipsy Kings. Stefan Stasse hoorde het in Barcelona. "We waren op een feestje in een of andere kelder en een vriend van mij was heel enthousiast aan het meeklappen. In het midden van het nummer vroegen de Spanjaarden daar of we ermee wilden ophouden. Misschien dat we tegen het rimte in aan het klappen waren? Het was best gênant."

Lenny Kravitz: 'It Ain't Over Till It's Over'

Deze ballad van rocker Lenny Kravitz doet Stefan denken aan een vakantie in Zuid-Frankrijk. "Met twee vrienden gingen we pizza en spaghetti eten", weet Stefan nog. "En er was gratis wijn, veel wijn. Een vriend wilde met een lepel wat spaghetti op mijn gezicht gooien, maar die kwam op een tafel achter ons terecht. Voor we het wisten waren we middenin een foodfight beland!"

Coldplay: 'Viva La Vida'

Dit is een nummer dat Stefan vaak draaide toen hij met zijn twee dochters op vakantie was op Sardinië. "We gingen kamperen en elke keer als dit nummer voorbij kwam, gingen we meedoen met badmintonrackets als gitaren", vertelt de dj met een glimlach over de hit van Coldplay. "Dat was een geluksmomentje. Ons moment. Het was echt de perfecte vakantie."

Frans Bauer: 'Heb Je Even Voor Mij'

"Toen mijn zwager vijftig werd, werd ik gevraagd om plaatjes te draaien, maar niemand ging de dansvloer op, hooguit uit solidariteit." Geen enkele plaat maakte iets los bij de feestgangers, tot Stefan 'Heb Je Even Voor Mij' van Frans Bauer opzette. "Iedereen zong mee! Vroeger, als je Frans Bauer opzette, dan hield je er ook van. Nu houdt iedereen van Frans Bauer."

Eric Clapton - 'Let It Grow'

Bij dit nummer hoort een romantische herinnering aan een reis naar de Vogezen. "Dit was mijn eerste vakantie met een vriendin. We gingen liften en kwamen terecht op een afgelegen plek. Super mooi, maar het was niet heel mooi weer. Dus we lagen veel in de tent, met onze hoofden naar buiten. Op het cassettedeck draaiden we dan Eric Clapton, soms wel tien, twintig keer achter elkaar. Het summum van romantiek."

Staat van Stasse
Maandag-donderdag: 20:00 - 22:00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie