Programma

Dit was het Nationale Latente Talenten Staats Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was het Nationale Latente Talenten Staats Songfestival

Alles dat groot is, begon ooit klein. Zo ook de artiesten en bands op het eerste Nationale Latente Talenten Staats Songfestival. Onthoud deze namen, want je gaat ze nog vaak langs zien komen in de toekomst. Blik hieronder terug naar alle acts!

Power To The Pipo

De eerste act in de eerste semi final van het Nationale Latente Talenten Staats Songfestival was Power To The Pipo. Met Rob van Barschot op de drums, Virgil op de gitaar, Michiel Sonnevijle op de sax en Luc Pustjens als zanger, speelden ze hun gloednieuwe nummer The Boy is So Hot. Funkier kan niet.

Video niet beschikbaar

Fred Goverde

De tweede act van maandag was Fred Goverde. Hij komt uit Wageningen, maar heeft muziek gestudeerd in Groningen. Met zijn energieke songs betovert hij iedereen. Fred mag onder andere Daniël Lohues tot zijn fans rekenen. Hij trad op met zijn nieuwe singel Bijna Weer Verliefd. Een Nederlandstalige kneiter van een plaat die niet uit je hoofd gaat.

Video niet beschikbaar

The Secret Combination

De eerste act op dinsdagavond tijdens de tweede semi final was The Secret Combination, bestaande uit de drummer van Het Goede Doel, de gitarist van Anouk en de Limburgse Jeff Mitchell. Hij is een fantastische liedjesschrijver en zong dinsdag samen met zijn band de sterren uit de hemel met het nummer You Know and I Know.

Video niet beschikbaar

Meis

Aysha Meis de Groot, oftewel Meis, was de volgende op het lijstje. Van vader Marcel en grootvader Boudewijn kreeg zij muziek van kleins af aan met de paplepel ingegoten. Volgens radio-icoon Frits Spits zijn haar nummers "betoverend mooi”. Ook het nummer Alsof zong ze schitterend in het Staats Songfestival.

Video niet beschikbaar

Nonchelange

Woensdag opende Nonchelange de avond met een spetterend optreden. Maarten Hutman, oftewel Nonchelange, speelt alle instrumenten zelf in en produceert zijn nummers óók nog helemaal zelf. Zo ook bij het nummer De Rem die hij woensdagavond speelde op de derde dag van het Latente Talenten Staats Songfestival. Van deze synthpop ga je geheid dansen.

Deux Mille

De laatste act op het Nationale Latente Talenten Staats Songfestival was Deux Mille. Het muzikale trio in de vorm van Elaine Hak-Kaart, Hanna Boudewijnse en Mees Vervuurt speelde woensdag hun nieuwste nummer Sleepless Slumbers. Die titel beschrijft het nummer perfect. Deux Mille begeleidt je in dit lied naar een prettige dagdroom.

Video niet beschikbaar

Winnaar

De winnaar van het alleereerste Latente Talenten Staats Songfestival ooit is Meis! "Het nummer is een kunstwerk", zegt de jury. "Het komt binnen en Meis neemt je mee op reis. Dit is uit eten gaan op een warme zondagmiddag met een kater. Het eerste biertje is wat minder, het tweede smaakt al net zoals de dag ervoor. Dan wordt alles loom en warm.”

Video niet beschikbaar

De Staat van Stasse

Je hoort De Staat van Stasse iedere maandag t/m donderdag van 20:00 tot 22:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie